Razboi stelar cu microbi – leapsa chinezeasca

M-am trezit cu o leapsa tare draguta, de la Chinezu: trebuie sa povestesc cat mai pe intelesul unui copil, o zi din viata unui microb. Cum io nu-s foarte creativa, mai ales cad vine vorba despre copii, sa vedem ce-o iesi.

Obi-van-Microbi era sef in haita lui de microbi stelari. Desi predecesorul lui din Razboiul Stelelor fusese de partea celor buni, pe Microbi l-a furat faima si puterea si a trecut de partea lui Darth Virus (mostenitorul lui Darth Vader). Impreuna antrenau armatele de virusi si microbi si atacau planetele din afara Caii Lactee.

Intr-o dimineata, Obi-van-Microbi s-a trezit si si-a pus in minte sa atace Pamantul. Era ca in rai pentru ei, acolo, pentru ca existau sute, mii de copii care nu se spalau pe maini. S-a sfatuit cu Darh Virus si impreuna au pus la cale un plan de bataie. Virusii, microbii, streptococii si alte lighioane au fost mobilizati intr-o clipita, s-au imbarcat in nave extraterestre invizibile si au plecat spre pamant, pe calea aerului, nevazuti, nesimtiti si nestiuti.

Ce nu stiau ei era ca Pamantul se pregatise pentru aceasta invazie, iar Flaconul Verde Domestos statea cu scannerele pregatite, pentru a ataca armata invizibila. Tunurile cu lichidul purificator stateau indreptate spre cer, iar van Microbi si Darth Virus nici n-au stiut ce i-a lovit, fiind nimiciti intr-o secunda.

Si, ca intr-o poveste frumoasa, cu final fericit, copiii au invatat si sa se spele pe maini des. La fel si oamenii mari.

Aceasta poveste e parte din campania Zero microbi, initiata de Domestos, la care, cu mandrie, am participat si eu. Si dau leapsa mai departe spre Tomata, Richie, Dojo si Clawd.


4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *