Regretul anului: How To Web

HTW 200x450Cei care se asteapta sa zic ceva de rau, spun de la inceput: cand zic “regret” ma refer strict la faptul ca nu voi putea ajunge la “How To Web“, cam cea mai tare conferinta despre antreprenoriat de la noi din tara. Am fost anul trecut, pentru o jumatate de zi, si am plecat de acolo cu 5 minute mai desteapta. De obicei, asta se intampla cand ai la dispozitie niste speakeri ce stiu exact cum e sa reusesti, dar mai ales sa ratezi in afaceri.

Despre conferinta asta tot scriu aici de vreo 3 ani incoace. Bogdan Iordache, initiatorul, e omul care ma motiveaza de fiecare data cand mi se pare ca nu se poate. Asta pentru ca imi aduc aminte cum ne-am cunoscut si cat de gresit am pornit in relatia cu el (e un articol-confesiune), iar chestii similare mi s-au intamplat si mie de-a lungul anevoisului drum ca freelancer.

Nu incerc sa conving pe cineva sa mearga acolo. Aia convinsi si-au luat deja bilet cu “early bird” (160 de euro + TVA, oferta valabila pana ieri, 12 noiembrie), iar cei ce isi doresc sa mearga o sa-si cumpere si bilet la pret intreg (204 euro + TVA). Asta pentru ca stiu care e valoarea evenimentului si ce se poate intampla in pauzele de networking. si la evenimentele speciale de seara, cand toti marii jucatori de pe piata antreprenoriatului european se vor intalni la o poveste si ceva de baut.

Caci despre asta e vorba: discursurile sunt faine, dar adevarata valoare a unui eveniment de felul acesta sta in posibilitatea de a intalni pe cineva care chiar poate sa investeasca in afacerea pe care o ai. Sau sa te ajute cu niste sfaturi atunci cand nu stii incotro s-o iei. Sau sa-ti prezinte pe cineva care stie care sa-ti prezinte optiunile pe care le ai. Iar daca nu v-ati inscris proiectul in Startup Spotlight, ati gresit foarte tare, dar nu-i bai, poate tineti minte pentru anul viitor.

De ce regret ca nu pot fi la o conferinta mult prea tehnica pentru mine? Tocmai pentru aceste pauze. anul trecut am cunoscut foarte multi oameni din alte tari, investitori de tip “angel”, care mi-au povestit ce cauta ei la un startup, cum evalueaza un proiect, cum acorda finantarile. E fascinant, va spun, iar foarte apropiatul meu viitor de antreprenor (ca am auzit ca nu-i mai zice “patron”) ar fi putut beneficia de o super experienta. Din pacate n-a fost sa fie, iar despre acest viitor apropiat va povestesc in curand, la momentul potrivit.

20-21 noiembrie 2013. Doua zile in care voi fi cu ochii pe internet, curioasa de speakeri, discutii, lucruri care se intampla la cea mai frumoasa conferinta despre online si antreprenoriat din Romania. Si inchei cu gandul-dorinta ca la anul sa pot ajunge acolo si sa stau mai mult de jumatate de zi.

Ultrabooks Toshiba

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *