Un om mic intre oameni mari

Asa ma simt eu acum. Sunt inalta, dar nu de inaltime e vorba. Ci de faptul ca, de o saptamana si un pic, sunt invadata de emotii care mai de care mai intense, ca nici nu mai stiu daca mai pot sa duc atata bucurie. Ma consuma emotional Toamna Oradeana si am in fiecare zi momentele acelea despre care va tot vorbesc, de fericire pura.

Un moment ciudat de emotionant pentru mine a fost acela in care l-am intalnit pe Grigore Lese la micul dejun. Fusesem foarte aproape sa nu-l recunosc: era foarte de dimineata, eu coborasem sa-mi iau mult dorita cafea. Era fara celebra palarie, insa mi-am dat seama cine e dupa atitudinea aproape imperiala pe care o are. Un om simplu, dar e o eleganta formidabila. Cand l-am salutat, gatuit si abia soptit, a facut si gestul acela pe care doar domnii adevarati il fac, sa se ridice in picioare cand vad o femeie. M-am emotionat atat de tare incat am pus capul in pamant, am smuls cafeaua de sub espressor si am fugit inapoi in camera, cu inima batandu-mi nebuneste.

“Prostii. Nu e nimeni autentic pe scena. Autentic esti acasa, in dormitor, cu nevasta, atat.” – spunea Lese la conferinta de presa ce a urmat acelei intalniri ciudate de dimineata. Doua ore de vorbe cu talc, adevarate si care mi-au uns sufletul.

Apoi a urmat spectacolul. Lumina lina. Pe care il mai vazusem si eram ferm convinsa ca nu ma va mai emotiona. Am plecat de la sala Filarmonicii Oradea cu lacrimi in ochi. Nu de durere, nu de tristete, ci de bucurie ca am putut sa asist, inca o data, la ceva magic. Sa simt o sala intreaga cum vibreaza si canta, incetisor, un cantec de pribegie.  Sa-mi aduc aminte de bunicii mei, sa mi se faca iar dor de bunicul si sa vreau sa-l vad.

Apoi au mai urmat niste momente pe care, cu voia voastra, o sa le pastrez doar pentru mine si sufletul meu. Tot ce pot sa va spun e ca asemenea momente se traiesc o data in viata si ca imbratisarea lui Grigore Lese si dragul pe care l-am simtit cand mi-am luat “la revedere” de la Victor Rebengiuc vor fi unele dintre cele mai pretioase amintiri ale mele.

Iar daca, vreodata, veti vedea scris pe un afis “Lumina lina”, sa mergeti. Vorba lui Andrei, “are sa va faca sufletele sa tremure”.

Organizatori: Casa de Cultura Oradea, cu sprijinul Primariei Municipiului Oradea.

Sponsori: Ciuc, Golden Brau, Siemens, Vandana, Farmacia 3, Organique, Total Clean, Proges, Graf.

Parteneri: Digi 24, Zile si Nopti, Magic FM, Crisana, Jurnal Bihorean, Bihari Naplo, Bihor Online, Erdely Online, Living InImperoZelist Monitor, Window Pub, DreamstudioUtopiumThe 4thFloorStandout.

Masina oficiala: Mercedes prin ATP Exodus.


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *