Update pe tema data

Scriam in postul anterior despre starea jalnica a drumurilor tarii si aveam tupeul jegos de a striga despre cei de la administratia drumurilor ca sunt niste nenorociti care nu elibereaza nici morti banii necesari pentru reparatii.

Datorita faptului ca firma in care prestez momentan are un parc auto destul de mare, rovignetele se achizitioneaza la calup, CNADNR-ul facand o mare concesie si acordand firmelor care cumpara in felul asta posibilitatea de achita in rate contravaloarea rovignetelor. Ma rog, s-a facut un contract acum un numar de ani, mai apoi s-au achitat ratele si contractul a expirat de prin 2006, atunci cand s-a achitat ultima rata.
Azi a venit la sediul firmei noastre o adresa de la onor CNADNR, in care ni se aducea la cunostinta faptul ca avem de achitat niste penalitati in valoare de 114 lei. Pe tabelul explicativ, suma ratelor restante era 0 lei, specificandu-se ca ultima rata a fost achitata in septembrie 2006. Pe adresa erau mentionate si zilele de intarziere: 7 zile la o rata si 30 de zile la alta, adica septembrie si respectiv octombrie 2006 si, totusi, penalitatile erau calculate pana in 2009. Tricky, huh?

Colega mea a vrut sa se lamureasca, a pus mana pe telefon si a dat de un Gigel care i-a spus ca
el nu stie despre ce-i vorba si nici nu poate sa caute, ca n-are cum. La intrebarea ei despre data la care au fost calculate penalitatile, raspunsul de geniu a fost: “avem 20.000 de dosare, cum vreti sa calculam la zi toate penalitatile?”

Da, bai, asta-i tara de cacat in care traim. Astia-s minunatii si stimabilii platiti din banii nostri, sa ne calculeze penalitati la niste rovignete pe care le folosim ca sa ne stricam masinile pe drumurile lor de toata jena. Astea-s raspunsurile pe care le primim cand incercam sa aflam de ce mama dracului ni se cer bani in plus pentru niste chestii platite de ani de zile. ‘ra-ti ai dracu’ de nenorociti!

PS: va vine sa credeti ca CNADNR inseamna “Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri din Romania”? Autostrazi? Pe bune?


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *