SAG Awards 2012

Premiile Screen Actors Guild au crescut in ultimii ani, ceremonia devenind una dintre cele mai importante din industrie. Desigur, nu facem comparatii cu Oscarul sau cu Golden Globes, dar e placut sa vezi cum filmele preferate, actorii preferati sau serialele la care ne uitam cu patima, primesc premii si recunoastere. Premiile SAG sunt date ca recunoastere a actorilor care au jucat in filmele si serialele cele mai titrate ale anului.

Pe mine m-a prins dimineata in fata laptop-ului, urmarind decernarea, intai dintr-o curiozitate mai mult cauzata de insomnie, iar acum nu ma mai pot dezlipi de contul lor de Twitter, pentru ca n-am rabdare sa urmaresc transmisiunea live. Pana la ora asta (4.09) s-au dat cateva premii, asa ca le trec repede in revista, urmand sa fac update de cate ori se mai anunta cate un premiu.

Male actor in a supporting role: Christopher Plummer, “Beginners” (n-am vazut filmul, dar o s-o fac in curand)

Female actor in a supporting role: Octavia Spencer, “The Help” (foarte ma bucur, mi-a placut Minnie Jackson, personajul ei; mai jos, o fotografie de pe Twitter-ul celor de la SAG Awards, cu Olivia si statueta)

Male actor in a comedy series: Alec Baldwin, “30 Rock” (n-am vazut, nu ma pronunt, de fapt n-am vazut niciunul din serialele ale caror actori sunt nominalizati la aceasta categorie)

Female actor in a comedy series: Betty White, “Hot in Cleveland” (nici serialul asta nu l-am vazut, dar pe Betty White o stiu dintr-o reclama care ruleaza la noi, la ceva ciocolata si nu inteleg deloc reclama pentru ca, probabil, are legatura cu serialul)

Male actor in a television movie or miniseries: Paul Giamatti, “Too Big to Fail” (e clar, trebuie sa ma pun la punct cu serialele si filmele de televiziune)

Female actor in a television movie or miniseries: Kate Winslet, “Mildred Pierce” (love love Kate)

Stunt ensenble in a television series: “Game of Thrones” (am auzit ca e foarte bun serialul asta)

Stunt ensenble in a motion picture: “Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2″ (n-am vazut niciun film din serie, nu stiu de ce, nu m-a prins si pace)

Acum, in timp ce scriu, ma gandesc ca mi-as dori sa castige Jessica Lange la sectiunea “outstanding performance by a female actor in a drama series” pentru rolul din “American Horror Story”. A fost minunata.

Ensemble in a comedy series: “Modern Family” (in aceeasi sectiune cu “The Big Bang Theory”, de care imi pare tare rau ca n-a luat premiu)

Mary Tyler Moore a primit premiul SAG pentru intreaga cariera.

Female actor in a drama series: Jessica Lange, “American Horror Story” (cand scriam mai sus ca mi-as fi dorit sa castige ea, am primit update pe twitter care o anunta castigatoare; da, m-am bucurat foarte mult, sa vedeti serialul, ca e foarte misto)

Male actor in a drama series: Steve Buscemi, “Boardwalk Empire” (e pe lista mea de vizionari, in curand o sa incep sa ma uit)

Mai sunt trei premii de anuntat (4, mai exact) si ma uit pe pagina evenimentului, mirandu-ma cum se misca oamenii astia cand e vorba de internet si dat informatii “la cald”. Twitterul zbarnaie de poze, de vreo 2 ore au aparut pe site pozele de la sosirea pe covorul rosu, deja sunt disponibile si speech-urile de multumire ale castigatorilor. Impresionant.

Ia uitati ce armata de fotografi si un Alec Baldwin zambitor:

Ensemble in a drama series: “Boardwalk Empire” (deci da, musai tre sa-l vad)

Male actor in a lead role: Jean Dujardin, “The Artist” (inca un film care asteapta, cuminte, sa-i vina randul la vizionat; foarte interesant de urmarit ce premii mai ia acest film alb-negru-mut al secolului 21)

Ca o curiozitate, in trei ore (de cand am inceput eu sa urmaresc premiile), contul de Twitter al SAG a crescut cu aproximativ 500 de urmaritori. Sunt curioasa cati raman dupa ce se termina ceremonia.

Female actor in a lead role: Viola Davis, “The Help” (yessssssss!!!!)

Cast in a motion picture: “The Help” (dap, foarte tare, se pare ca actorii au apreciat foarte tare jocul colegilor care au aparut in The Help, deci iata inca un motiv sa vedeti si voi filmul, cei care nu l-ati vazut deja).

Si gata, astea au fost premiile SAG de anul asta. Interesant e ca le-am urmarit exclusiv pe Twitter si pe site, dar a fost intens si cu sufletul la gura :)

*Fotografiile sunt luate de pe contul SAG, link-ul e mai sus.


5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *