Social Media Summit – editia 2, Timisoara, 12 octombrie

A fost si SMSummit-ul asta. Editia a doua. Pentru cei ce nu activeaza in online, Social Media Summit este o conferinta la care se dezbat subiecte de larg interes in online: cum te promovezi, ca blogger si ca brand, cum ajungi sa faci campanii frumoase, cum poti sa te implici mai mult in tot ceea ce inseamna Social Media in Romania.

Cu mandrie va zic ca m-am numarat printre cei ce au impartasit din experienta acumulata in cativa ani de facut treaba in online. N-o sa va vorbesc prea mult despre prezentarea mea, e mai important ce au spus altii. Intr-un articol separat o sa gasiti si cele 7 slide-uri ale prezentarii mele+cateva cuvinte care sa explice acele slide-uri. Da, am avut emotii, insa a fost prima mea prezenta la un astfel de eveniment. Nu e o scuza, dar, la cum ma stiu, niciodata n-o sa scap de aceste emotii, pentru ca mie mi se pare o responsabilitate uriasa sa fii in fata unui auditoriu de 200+ oameni.

Mi-a placut in mod deosebit prezentarea lui Ovi Sirb, pentru ca a stiut ca, pentru a transmite informatie, trebuie s-o faci exact asa cum te-ai definit si pana acum in mediul online: dezinvolt, cu pareri puternice si cu foarte mult umor.

Tiberiu Mercurian de la Bergenbier a fost o foarte placuta prezenta. Ma asteptam la un speech de corporatist care isi lauda pana la absurd produsul pe care il vinde. Ei bine, n-a fost asa. A prezentat cifre, reach, statistici, adica tot ce trebuie pentru a demonstra un singur lucru: in online poti sa faci treaba daca o faci sustinut, constant si creativ.

Astea au fost cele doua prezentari care m-au impresionat foarte tare, insa si ceilalti speakeri au fost foarte foarte buni, la un nivel mult crescut fata de editia de anul trecut. Si interesul a fost mai mare, n-au mai fost atatia oameni care s-au plimbat in timpul prezentarilor, audienta a fost atenta, semn ca online-ul incepe sa fie luat foarte in serios. Daca mai pui si faptul ca mai bine de jumatate de sala a fost reprezentanta a companiilor din Timisoara, frati timisoreni, cam avem treaba :)

Am pus intrebari, m-am implicat, deci a fost foarte bine. Mi-a placut ca s-au creat polemici, s-a discutat deschis si s-au lamurit multe aspecte importante ale muncii onlinerilor. Mai jos aveti o fotografie facuta de Gaboss in momentul in care il asaltam pe Costin cu intrebari:

Simt nevoia sa-i multumesc Martei ca a avut incredere in mine si m-a invitat sa vorbesc. Avand in vedere ca participarea la SMSummit e gratuita, as vrea sa-i mentionez aici si pe cei care au sprijinit conferinta: Danone (Georgiana Gheorghe de la Danone a tinut o prezentare tare faina si la sfarsit a anuntat campania Activia in care voi fi implicata alaturi de inca alte 5 bloggerite din tara: Raluxa, Alina-Florica, Ruxa, Andreea si Denisa), Bergenbier cu Staropramen, Digital Star si Pepsi. Fara sprijinul lor, noi nu reuseam sa invatam atatea lucruri in doar o singura zi.

SMSummit continua la Cluj, pe 14 decembrie. Ghici cine o sa fie acolo? 😀


5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *