Specialistii in PR

11075139_443766569123063_5688665066739930526_n Am spus-o de multe ori, da’ nu strica s-o mai spun o data: PR-ul asta se invata muncind la el, nu din carti. Ce sa mai spunem si de faptul ca nu prea exista carti de PR. Exista la “ei” (unde “ei” inseamna, in cel mai bun caz, SUA), nu la noi. Noi avem altceva: practicienii. Oamenii aia care se lupta de cativa ani buni sa adapteze, sa schimbe, sa scoata idei intr-o piata devenita brusc prea sufocata de atatea locuri din care poti sa alegi.

Mai exista conferinte de PR, momentele in care iti golesti mintea de tot si toate si stai cu urechile ciulite si ochii larg deschisi catre astia de practica PR-ul si comunicarea. In conferintele astea, specialistii (adevaratii specialisti) vin si povestesc despre experienta lor, chestiile alea care n-o sa fie aflate niciodata din carti. Sigur, nu spun nimic cu titlu de axioma, ci impartasesc din intamplarile prin care au trecut. Ca e vorba de scriere creativa, de intocmire a unui brief, de citirea unui brief, de implementat o campanie online, specialistii spun cu ce s-au confruntat, ce-a fost greu, ce-a fost usor (desi asta nu se prea spune – de regula, niciodata nu e usor), ce trebuie imbunatatit.

As fi vrut, in acest context explicat mai sus, sa fiu maine la PR Forum 2015 (26 si 27 martie 2015, JW Marriott Bucharest Grand Hotel). Eu sunt prima care spune ca are atata de invatat ca nu-i va ajunge o viata intreaga sa stie tot ce vrea sa stie. “PR means business” zice tema de anul asta si sper ca discutiile de acolo sa ajunga la concluzia ca PR-ul, asa cum e el azi, ar trebui sa genereze vanzari pe bune; sa se vorbeasca despre ROI exact ca la intalnirile de marketing.

Vorbitorii.

Corina Vasile – Communication & PR Director, Raiffeisen Bank Romania, Veronica Dogaru – Corporate Communication Manager, Orange Romania, Irina Ionescu – Public Affairs & Communication Manager, Coca-Cola HBC Romania, Cristina Popescu – SEE Corporate Affairs Director, Danone, Bogdan Berdea – Sales Manager Romania – Mass Market, Johnson & Johnson Consumer, Otilia Priceputu – Senior Brand Manager Yellow Fats, Unilever South Central Europe, Roxana Grigorean – PR Manager, Samsung Electronics Romania, Paul Renaud – Executive Coach & Marketer, Gabriela Cretu – Global Brands & Innovation Director, Ursus Breweries, Gabriel Traistaru – Responsible with Digital Communication, Enel Romania, Ramona Ciocodei – Communication Manager, McDonald’s Romania, Irina Wagner – Managing Partner, Wagner Arte Frumoase si Povesti, Mihai Panfil – Managing Partner, Origo Roastery.

Workshop-urile.

MSLGroup The Practice va provoca audienta la primul maraton de PR: 42 dintre cele mai spinoase intrebari care ii framanta pe oamenii de comunicare din companii vor avea, la finalul workshop-ului, un raspuns. Golin Romania va duce relatiile publice in zona digitalului si va prezenta strategii care urca un brand in topul preferintelor consumatorilor pe fiecare canal de social media in parte. Image PR va lansa batalia conceptelor in campaniile de PR si va nominaliza castigatorii. Evensys, WebDigital si Breeze Mobile vor pune in scena un workshop inedit in care canalele digitale vor fi combinate cu activari offline out-of-the-box si in care participantii vor invata cum sa foloseasca instrumente noi in mod eficient.

Young PR Seminar.

Studentii pasionati de comunicare si relatii publice vor avea ocazia sa stea fata in fata cu specialistii, sa descopere partea practica a activitatii de comunicare in companii si agentii si sa adreseze orice intrebare careia nu i-au gasit raspuns in facultate.

Inscrierile se fac aici. Eu va fac cu mana de la departare celor care mergeti si va indemn s-o cautati pe Cristina, care va fi acolo sa reprezinte provincia.

Foto: pagina de Facebook PR Forum


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *