Creativitate pe bloguri: concursuri sau nu?

E greu sa fii creativ si constant in creativitate atunci cand ai un blog. Bloggerii mai vechi de trei ani stiu despre ce vorbesc. Sunt momente in care, pur si simplu, nu stii ce sa scrii. Si nu ca n-ai avea subiecte, doar ca nu iti gasesti cuvintele in asa fel incat ele sa formeze un sir de fraze bune de citit.

In alte momente nu e timp. Scrisul pe blog presupune deconectare de la toate celelalte si alocat macar jumatate de ora pentru scris. Apoi pentru raspuns la comentarii (cei care fac asta, ca am vazut ca nu se mai poarta asa tare) si pentru discutiile pe Facebook care ar putea sa apara (desi si asta am vazut ca nu se mai poarta – cred ca ar trebui sa fac un articol separat despre cum iti arati respectul fata de cititori prin a le raspunde la comentarii). Ori, pentru mine, doua-trei ore pe zi pentru asta sunt, uneori, prea mult. Am un program foarte incarcat pe urmatoarele luni, chiar daca eu am sperat ca fac un mecanism care sa ma ajute sa obtin mai mult timp liber. Nu mi-a iesit.

Povesteam ieri cu Cristina despre cum un blogger in pana de idei si lipsa de chef de scris ar putea fi influentat pozitiv de un concurs cum e SuperBlog. Concursul asta se organizeaza din 2008, iar premiile oferite pana acum au fost impresionante. Intotdeauna sunt aproximativ 200 de bloggeri care se inscriu in competitie. E adevarat ca multi incep si putini termina, dar nimeni n-a spus ca un concurs de felul asta e usor.

Ar putea fi un exercitiu de indemanare, pentru ca varianta de primavara a SuperBlog e putin altfel fata de ceea ce a fost pana acum. Marcile implicate (Farmec, Jolidon, MarketOnline, Paralela45, Editura Nemira si Reeija.ro) se adreseaza, in mare parte, publicului feminin, fiind astfel o premiera in istoria concursului care, de data asta, dureaza doar o luna.

In momentul asta sunt peste 100 de participanti, care au inceput treaba pe 1 martie. Inca nu e tarziu sa va inscrieti, ba chiar puteti participa la o singura proba, daca va intereseaza doar un anumit partener al competitiei. Oricum, sfatul meu e sa faceti lucru asta (sa va inscrieti, adica), cred ca va face bine creativitatii pe care e nevoie s-o stimulati pentru ca blogul sa aiba viata lunga si frumoasa.

Prima proba e propusa de Farmec (eu as putea sa scriu tone de articole despre ei, ca le folosesc produsele de cativa ani buni) si mai aveti timp pana pe 7 martie sa scrieti articolul. Aici aveti cerintele. Daca am vreun cititor inscris la SuperBlog, il rog sa ma anunte sa pot sa-l sustin si eu: cu un RT, cu un share, dar doar in cazul in care citesc ceva frumos si creativ.

Concluzia mea este ca un concurs poate stimula creativitatea unui blogger, atata timp cat bloggerul respectiv isi doreste sa scrie bine. Ca nu conteaza despre ce scrii, atata timp cat o faci cu pasiune. Pasiunea e singurul lucru care se observa si se simte, cand e vorba de transmis un mesaj.


14 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *