Sustin echipa Plus Noi la Tara lui Andrei

Cine-si mai aduce aminte de muncile patriotice pe care trebuia sa le facem cam cat erau weekendurile de lungi? Sau niste zile de vacanta? Sau chiar niste zile de scoala? Mergeam la strans de frunze, colectam sticle si maculatura (doamne, cum uram eu momentul ala in care trebuia sa caut toate ziarele si caietele, sa le asez frumusel unele peste altele si sa le leg cu sfoara, apoi sa le tarasc dupa mine pana la scoala) pana nu mai aveam ce sa luam din casa. Dar trebuia, ca altfel se scadea nota la purtare, se uita urat “tova” (invatatoarea, adica) la tine, mno, nu era chiar bine.

M-am bucurat cand am scapat de adunarea maculaturii, dar aveam sa ma intristez mai tarziu, la aparitia pet-urilor care ameninta sa ne inghita cu totul intr-o buna zi. Cred ca a trebuit sa ajung la maturitate sa inteleg importanta pe care o avea strangerea selectiva a deseurilor, pentru a le putea recicla.

Niste copii din Rachita, de langa Faget, judetul Timis, au inteles ca a fi curat nu inseamna doar sa te speli pe tine si hainele pe care le porti, ci trebuie sa ai parte de curatenie si la locul de joaca sau acolo unde stai sa te bucuri de linistea naturii. Si pentru ca nu mai puteau astepta “sa se faca” au hotarat sa isi faca singuri rost de bani pentru cele necesare ecologizarii malului Begai din comuna Dumbrava, de care apartine satul lor.

Echipa Plus NOI (asa se numesc) si-a inscris proiectul la Tara lui Andrei si acum asteapta voturi, pentru ca primele 11 echipe vor primi cate o finantare de 5000 de euro de la Petrom. Ce ziceti, ii ajutam? Dureaza fix 20 de secunde, ca introduceti mailul si sa confirmati adresa.

Pentru ca Romania va creste prin bun simt si responsabilitate. Si nu e un citat din vreo reclama, ci exact ceea ce e in sufletul acestor copii.


No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *