Tutoriale nebuloase 7 – Auto-invitatul

A trecut ceva vreme de cand n-am mai publicat un tutorial. Mno, n-am mai avut nici o povata pentru badaranii din jurul meu (sau din jurul altora), in asa fel incat sa le desavarsec badarania. Azi, asa, ca de weekend, m-am gandit sa dau niste sfaturi oamenilor care se auto invita peste tot. Lectura placuta.

Auto-invitatul perfect trebuie sa respecte niste reguli de baza. Ca nu-i usor sa fii auto-invitat o viata intreaga.

1. Invata-te sa suni insistent. Ce daca nu ti se raspunde la telefon prima oara? Nici a doua? Suna pana cand ti se raspunde, tu ai ceva de spus sau de intrebat si omul ala n-are voie sa aiba treaba. Cand, in sfarsit, iritat de telefoanele tale, iti raspunde si iti spune ca are ceva de facut, asigura-te ca stie cat esti de suparat ca te-a lasat sa suni de 10 ori.

2. Intreaba-ti amicul/amica ce face mai tarziu. Daca ti se raspunde vag, insista, ca tu tre sa stii ce faci deseara. Nu conteaza ca n-ai fost invitat, n-are importanta ca ti se spune clar ca nu ai ce sa faci acolo, tu tre sa stii. Eventual, sa-ti si exprimi regretul ca nu poti sa mergi, daca asta se intampla.

3. Mergi acasa la amicul/amica ta oricand. Asta inseamna la orice ora. Cand ajungi, aplica zicala: “Da-mi si mie un foc, ca as fuma o tigara si mie- o foame de mor de sete, iar n-am unde dormi la noapte”. Da iama prin frigider, bea tot sucul, da-i naibii pe restul, ca or avea bani sa-si cumpere.

4. Intotdeauna sa te plangi ca n-ai bani. Sa fie clar asta, tuturor, ca tu niciodata nu ai tigari, bani de suc, de cafea sau de pus la gramada cand se mananca pizza la comanda. Plm, ii criza si pe tine te arde asta cel mai tare, iar restul nu conteaza. Daca te plangi ca esti fara bani, amicii tai se vor invata cu asta si, de la un moment dat, n-o sa-ti mai ceara sa platesti nimic. Si o sa poti sa mergi intotdeauna, la fiecare acasa, cu mana goala.

Ma opresc aici cu sfaturile, ca nu vreau sa fiu mai rea deca am fost pana acum (yeah, right). Insa sunt satula de oamenii care se auto-invita peste tot. Sa nu ma intelegeti gresit, nu e vorba doar de oamenii care vin in casa mea, ci si de aceia care mai apar pe la prietenii mei pe acasa sau care apar peste tot, fara sa fie chemati, doar ca sa imi mai spuna o data ca nu au bani, ca-s saraci, ca “da-mi o tigara” etc.

Si cu asta, va urez un weekend minunat 😉


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *