Urasc gheata din bauturi

Dar cu patima o urasc. Nu-i inteleg rostul, nu face decat sa ma enerveze. Desigur, nu ne referim aici la bauturile alea care se fac cu gheata sfaramata (si culmea, in afara de mojito nu-mi vine niciuna in minte in acest moment). Vorbesc de sucuri, apa, alcoale mai mult sau mai putin fine. Sa le luam pe rand.

Gheata in cola e mai inutila decat e patrunjelul in supa. Daca sucul e cald, prefer sa il beau cald (bine, nu clocotit, ca atunci imi schimb optiunea). Ca n-o sa pot niciodata sa beau un pahar de suc atat de repede incat gheata din el sa nu se topeasca. Si daca ati baut vreodata cola cu gheata topita, imi intelegeti frustrarea.

Gheata in whisky e si mai nasoala. Eu beau single malt, de obicei, cand merg in club sau intr-un loc de chef. Si absolut de fiecare data trebuie sa mentionez, sa subliniez, sa intaresc aceste cuvinte: “Fara gheata!!!”. Ati zice ca-s nebuna, ca whisky-ul se bea cu gheata. Da, sunt de acord, dar ala blended se bea asa. Ca, la cat e de amestecat, ce mai conteaza niste gheata facuta din apa cu clor si mai stiu eu ce alte minuni de pe teava de alimentare cu apa. Dar la single malt sa ma iertati daca nu vreau mizerii care sa “coloreze” aroma.

Gheata in coniac. Asta e mizeria mizeriilor si inca ma mir cand vreun barman de la cate un club plin de smecheri ma intreaba: “Gheata va pun?” Da, stiu ca in ultimii ani producatorii de coniac au dezvoltat o formula care sa elibereze aroma specifica coniacului si la temperaturile oferite de gheata, dar tot cred ca e mai bine sa il servesti intr-un pahar incalzit si usor inclinat. Deh, fite.

Gheata in vin. Chestia asta e la fel de rea ca si apa in vin. Spritul e pentru profani. Punct.

Vine vara si ma gandesc cu groaza cata gheata va trebui sa scot din paharele mele, din cauza unor ospatari care nu aud cand le spun: “fara gheata, va rog!”


17 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *