Demoralizare “a la carte” in cativa pasi simpli

shutterstock_103233812 (pentru ca luni dimineata; nu incercati asta acasa)

Pasul unu. Aperitiv.

Se da un drum lung de 12 ore (n-are sens sa spun cati kilometri, in jur de 700; in Romania distantele se masoara in ore, nu in kilometri): primele 6 ore si ceva printr-un peisaj de vis, care-ti ia gandul de la distanta care trebuie parcursa, ultimele 5 ore pe un drum caruia-i cunosti si cea mai recenta gaura aparuta in asfalt. Cu vreo 60 de kilometri inainte de casa, se asezoneaza oboseala cu o ploaie torentiala, plus niste fulgere ca-n reviste si o ceata de zile mari. Condiment suplimentar: soferi grabiti care stau in fundul masinii pe care o conduci, uitand sa ia in calcul faptul ca oricand ala din fata ar putea pune o frana brusca.

Pasul 2. Ciorba.

Duci acasa partenerul de drum, ca asa se face. Te bagi in parcare linistit, “ca sa pot intoarce tot pe unde am venit, sa nu ma bag pe strada aia care duce obligatoriu la dreapta”, descarci o parte din bagaje. Bagi cheia in contact, nimic, masina nu porneste. Mai incerci o data, ca poate esti beat de la oboseala. Nimic. Constati cu stupoare ca bateria a murit in glorie. Chemi taxiul salvator, cu clesti speciali, il astepti 10 minute in ploaie, incarci bateria, pleci acasa.

Pasul 3. Fel principal.

Ajungi acasa, cari cele 17829 de bagaje de la masina la usa, intri in casa. Moment in care iti aduci aminte ca atunci cand ai plecat ai inchis centrala si ai uitat sa suni un prieten pentru a o porni cu cateva ore inainte de a ajunge acasa. Felicitari, acum esti obosit SI inghetat in propriul apartament. Oftezi, te resemnezi si te pornesti la desfacut bagaje.

Pasul 4. Garnitura si salata.

Peste o zi si jumatate pleci din nou, asa ca te apuci de spalat haine. In timp ce te chinui sa stai pe scaun si sa nu adormi cat timp masina isi termina ciclul de spalare, iti aduci aminte ca nici dimineata nu poti sa dormi mai mult pentru ca ai de facut niste drumuri la finante, politie si alte institutii de eliberat acte absolut si total inutile. Oftezi si mai dai un scroll pe Facebook.

Pasul 5. Desert.

Te trezesti cu noaptea in cap, pleci la institutiile statului. Nu rezolvi nimic, vii acasa, oftezi din nou si iti faci o cafea. Viata e frumoasa.

The end.

Fotografia care ilustreaza acest articol e de pe Shutterstock, iar imaginile pe care le veti vedea timp de trei luni aici fac parte dintr-un frumos parteneriat cu ei. Licenta pe care o am permite publicarea fotografiilor doar pe acest blog, dar sper sa va placa felul in care aleg sa-mi ilustrez gandurile.

Ultrabooks Toshiba

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *