Pentru vara ce va să vie

afis_A3_G_SUN Hai, c-am început și eu pregătirea pentru vară. Ca orice femeie care se respectă și face tot felul de chestii pe ultima sută de metri (a se citi „ultimele săptămâni cu temperaturi sub 25 de grade”), și eu am început să reiau activitățile sportive în urmă cu o săptămână și jumătate. Well, nu dați cu pietre, m-am lenevit grav în ultima vreme. atât de grav încât m-am îngrășat cu 7 kilograme față de aceeași perioadă a anului trecut.

Revenind, am început să ies cu bicicleta, zilnic, câte 15-20 de kilometri pe zi. Nu e atât de mult cum pare, la o viteză medie asta e o activitate care vă ia cam o ora din zi. O ora de mișcare în aer liber, fără pregătiri prea multe, fără căutat loc de parcare (că la sală e multă lume în perioada asta a anului), fără alte bătăi de cap. Doar cu niște colanți, un tricou sintetic și niște teniși cât de cât comozi, asta-i toată pregătirea de care aveți nevoie. Bine, dacă țineți neapărat, puteți să vă instalați și o aplicație care să vă măsoare distanța parcursă și numărul de calorii arse, dar nu e musai și, oricum, daca o folosiți, păstrați rezultatele pentru voi, nu le share-uiți pe toate rețelele sociale.

Cu alte cuvinte, sper să fiu o zeiță toată vara, măcar cât mă mai ține și corpul ăsta, că după 35 de ani e mai greu cu menținutul (și nici n-am cum s-ajung vreo Tina Turner care face sport toată ziua). Sigur, glumesc la partea cu zeița; dar măcar cu celulita să nu mă aleg, dacă tot am reușit să scap de ea în urmă cu patru ani.

Acestea fiind zise, partea sportivă nu e singurul lucru pe care îl fac odată cu apariția soarelui. Care numai blând nu mai e în ultimii ani, așa că eu, la pielea de zână ținută-n pădure toată viața (ten deschis spre alb-lăptiu) pe care-o am, am nevoie de tot felul de creme de protecție solară, pe care le folosesc cu religiozitate, deși nu se pupă deloc cu dorința mea de a fi ultra-hiper-mega bronzată (dorință care mi s-a împlinit doar în anul de grație 2005, când am fost la mare de 4 ori într-o singură vară). Încep cu SPF 50 (oh, the horror, îmi vine să plâng în pumni când pun crema aia pe mine, dar e musai-musai dacă vreau să nu mor de cancer de piele la 50 de ani) și descresc în funcție de perioadele în care mă expun la soare. Au fost unele veri în care n-am prea avut vreme de plajă, așa că n-am coborât sub SPF 30. De câțiva ani încoace folosesc produsele gamei Gerovital Sun, în care există și o loțiune după plajă foarte bună de folosit inclusiv în zilele excesiv de călduroase – răcorește foarte bine pielea și răcoreala aia nu ține doar cinci minute.

Folosiți cremă pentru protecție solară. Chiar dacă vi se pare că e înnorat, chiar dacă vreți să vă bronzați repede și bine, chiar dacă vi se pare că voi n-aveți nevoie. Da, domnilor, există și pentru voi o cremă specială în gama asta nouă, făcută în așa fel încât să nu simțiți că vă dați cu o cremă (știm prea bine că nu vă place acea senzație uleioasă pe care crema o lasă pe vreo parte a corpului vostru).


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *