„Vestul singuratic” – spectacolul ediției la FITS 2016

Știu ca zic o vorbă mare încă din titlu și că mai sunt încă cinci zile pline de spectacole la FITS 2016, însă după ce am văzut Vestul singuratic (spectacol al teatrului Nottara, regizat de Cristi Juncu, cu Florin Piersic Jr., Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu și Ioana Calotă în distribuție) sunt convinsă că n-o sa ma mai prindă (și emoționeze) vreun spectacol atât de tare.

Povestea lui Coleman și a fratelui său, Valene, e, poate, una dintre cele mai sensibile văzute vreodată în vreo sală de spectacole. Dialoguri savuroase și peste măsură de amuzante, împletite cu o angoasă generală dată de adevărul din adâncuri: frații se urăsc de moarte, iar ura asta vine din cele mai timpurii momente ale copilăriei lor. Conflictul merge mai departe de atât, personajul nevăzut fiind tatăl celor doi, decedat, dar mereu prezent în conversațiile celor doi.

Vestul-singuratic-005-foto-Paul-Baila

Textul piesei (scris de Martin McDonagh) e foarte bun, însă Florin Piersic Jr. și Vlad Zamfirescu îl fac excepțional. E o chimie atât de faină între ei încât mă întreb de ce nu joacă mai mult împreună. Dac-ar fi după mine, i-aș vedea jucând în fiecare săptămână.

Vestul-singuratic-019-foto-Paul-Baila

Aș mai spune lucruri despre spectacol, însă mi-e teamă să nu-i fac o nedreptate. Așa că vă recomand din toată inima să-l căutați la toamnă și să mergeți neapărat să-l vedeți. Durează trei ore și 15 minute (cu pauză), însă timpul ăsta nu se simte deloc, trece într-o clipită.

Foto: Paul Băilă pentru FITS 2016


No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *