Acum ce mai așteptăm?

14907682_1269816063077996_7723410391943227524_n Fraților, e groasă cu toate-n țara asta. Mai ales e groasă cu legile din justiție, care au intrat pe ultima sută de metri până la aprobare.

Din păcate, acum nu mai e o singură modificare mare și lată (cum a fost OUG 13 iarna trecută), sunt mai multe, dar rezultatul e același: ăștia de-s acum la cârma țării scapă de orice pentru că deciziile se vor afla sub control politic.

Funky Citizens a făcut o amplă analiză a noilor legi din justiție care, în mare, spun asta: numirea procurorilor șefi, inspecția judiciară sau criteriile de promovare vor trece în sarcina ministrului justiției (în cazul de față, Tudorel Toader, ministru în guvernul PSD). Cu alte cuvinte, nu mai schimbă încadrări în lege, dar se trece toată puterea acolo unde un singur om controlează tot.

Mie mi se pare că toată liniștea asta în sectorul civic e nefirească pentru că ceea ce urmează e mai grav decât OUG 13. Acum nu mai scapă o mână de oameni prin modificarea unei legi, acum o să scape toți pentru că vor putea să facă exact ce vor vrea. Justiția nu va mai ancheta mare lucru; cel puțin nu-i va mai ancheta pe ei, ăștia care au deja atâta tupeu încât nici decența să se ascundă n-o mai au.

Serios, ce așteptăm pentru a ieși din nou în stradă?


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *