BC Timisoara vs. CSU Sibiu – un meci vazut cu inima

Cu siguranta ca tot ceea ce voi scrie mai departe va fi putin sentimental. Caci baschetul m-am prins (din nou) in mreje si cred ca nu-mi va mai da drumul prea curand.

Meciul de ieri de la Sibiu a fost unul dintre cele mai frumoase vazute de mine, vreodata. Probabil ca trebuia sa fiti acolo, sa intelegeti magia care a fost pe teren si in tribune, ca sa intelegeti despre ce vorbesc. Noi am fost o mana de oameni, nici n-aveam un rand intreg ocupat, pe o parte a salii. Dar sibienii au fost multi, o inima, un glas, un suflet, pentru echipa.

Cand a inceput meciul, simteam ca explodez de emotie. Stiam ca echipele sunt apropiate ca valoare, insa sibienii aveau niste negri care sareau extraordinar si marcau de la 3 puncte cu o usurinta care ma lasa cu gura cascata. Pe cealalta parte, ai nostri au aratat ca stiu sa joace tactic, Milos Pesic aratandu-si valoarea de lider pe care multi o asteptau sa iasa, din nou, la suprafata. Dan Paltinisanu a fost incrancenat si luptator, asa cum l-am mai vazut doar la doua meciuri din sezonul asta. Ivan Miskovic a aparat senzational. Ce mai, a fost un meci de infarct.

Cand sibienii erau condusi cu 10 puncte, galeria s-a ridicat in picioare. Dupa ei, toata sala. Au inceput sa cante si sa incurajeze cu o forta pe care o simteam fix in piept. Nu credeam ca e posibil sa simti atata energie din partea unei sali a unei echipe adverse, energie care sa nu fie negativa, pentru ca acei suporteri incurajau baschetul, sportul si fair-play-ul. Si ca sa intelegeti ce inseamna fair-play-ul pentru Sibiu: eu am vazut meciul langa un sibian si saream de pe scaun alternativ, dupa care ne felicitam unul pe altul, pentru reusitele echipelor.

A fost magic. Mi-am recapatat increderea in echipa noastra si am admirat o echipa de baschet – CSU Sibiu – care joaca cu 6 jucatori: cei 5 din teren si suporterii. Am dat mana cu team-managerul sibienilor, am felicitat echipa si le-am multumit pentru ce au facut in teren.

Felicitari CSU Sibiu si felicitari BC Timisoara, ati fost fantastici!


5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *