Cinci ani de evenimente și educație în comunicare

cover-event Pe 12 mai se împlinesc cinci ani de la prima conferință PRbeta. O primă ediție pe care am făcut-o cu ajutorul prietenilor (din Timișoara sau din alte orașe), care ne-au ajutat mai mult că le părea rău să ne strice entuziasmul, nu din convingerea că vom reuși cu adevărat.

Mulți au fost cei care ne-au spus că nu vom reuși. Că n-avem piață, că nu există interes. Când am început să vorbim despre educație (atât a pieței, cât și a celor direct interesați să învețe meserie de la practicieni în PR și comunicare – studenții), am stârnit hohote de râs sau sprâncene ridicate, după caz.

Ne-a afectat neîncrederea asta, de ce să spun că nu. Am avut momente multe în care ne-am lăsat conduși de impulsul de moment și aproape am crezut că nu vom reuși să continuăm. Fie că au fost decizii proaste de business, fie din pricina oboselii acumulate și a frustrărilor adunate în ani de muncă.

A fost un moment, în urmă cu doar câteva zile, care ne-a lăsat cu un zâmbet pe buze, după o întâlnire întâmplătoare pe stradă. „Cum merge cu pregătirea conferinței?”, a fost întrebarea, iar răspunsul a venit de la aceeași persoana: „Mm, așa și așa”. Am început să râdem și răspunsul – nostru, de data asta – a fost „foarte bine”, declanșând uimirea interlocutorului. Semn că oamenii încă se așteaptă să dăm greș.

Da, vor mai fi momente grele. De fapt, cred că abia am început să le avem, iar ceea ce a fost până acum e doar o mică bucățică din lupta pe care promitem s-o ducem în continuare pentru a crește calitatea serviciilor în comunicare. Avem alături de noi foști studenți ai workshop-urilor organizate de noi, care acum sunt oameni de comunicare în agenții sau multinaționale. Îi avem pe internii care au trecut prin birourile noastre și care acum lucrează pe cont propriu sau sunt angajati la colaboratori care au înțeles importanța creării unui departament dedicat comunicării. Invitații conferinței, și ei ne sunt alături; unii dintre ei sunt alături de noi încă de la început, alții s-au alăturat pe parcurs. Îi avem pe sponsorii și partenerii noștri care, an de an, revin și ne susțin evenimentul cel mai mare, pe lângă altele mai mici. Avem și parteneri noi, care au crezut în ceea ce le-am arătat că se întâmplă aici. Avem plătitorii de bilet, tot mai mulți de la an la an. Așa că spun aici mulțumesc partenerilor din acest an: Danone, UniCredit, Orange, Fornetti, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Autonom Rent-a-Car, McDonald`s.

Suntem patru oameni într-o agenție mică, emoționați și bucuroși că avem atâția oameni alături de noi.

Facem conferința asta din tot sufletul, și tot sufletească ne este și mulțumirea. Am clădit ceva trainic cu multă muncă, iar asta e cea mai mare satisfacție posibilă.

Dați un ochi pe site, la speakeri, și, dacă nu v-ați luat încă bilet, încă mai e vreme. Noi vă vom primi miercurea viitoare, în 11 mai, la Biblioteca Universitară Eugen Todoran, cu cel mai mare drag din lume.


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *