De ce blog? De ce bloguri?

Inspirata de intrebarea pusa de VisUrat si de postul care anunta scoaterea la concurs a doua pozitii in blogroll-ul lui (mult ravnite, se pare, de aspirantii la imbogatire rapida prin intermediul blogurilor – si nu numai), mi-am adus eu aminte de primul blog citit vreodata.
Pe vremea aia nici nu stiam ca-i spune asa, acum cred ca se incadreaza la categoria “blog colectiv” si ii spune vaidevoi.ro. Am ajuns pe acolo dupa o recomandare facuta intr-o emisiune a carei nume nu mi-l mai amintesc si mi-a placut la nebunie. Am ras cu lacrimi citind aberatiile celor ce scriau acolo si m-am intristat foarte tare cand am vazut ca, la un moment dat, nimeni nu mai scria nimic. Nu stiu cine scria acolo, nici nu stiu daca e foarte important, dar sunt curioasa daca macar unul dintre cei de acolo si-a facut un blog. Ca ar fi pacat de talent.

Si aici vroiam sa ajung. La talent. La felul in care un blogger reuseste sa capteze atentia celorlalti. La felul in care isi conduce scrisul, la felul in care isi pastreaza cititorii. Cred ca VisUrat a fost primul blog adevarat pe care l-am citit si ma bucur ca ResursaDeFun a pus link la articolul respectiv (e vorba de Guma Orbit cu Surprize), ca altfel poate aflam mult mai tarziu de el. Si omul are talent cu carul cand e vorba de povestiri. Ca nu sunt de acord intotdeauna cu ideile lui, asta e deja alta poveste, cu totii suntem individualitati si ar fi al naibii de plictisitor sa gandim cu totii la fel. Si prin el am dat de altii si de altii, pe care am inceput sa ii citesc si sa ii respect pentru ceea ce fac: oameni ca noi, care isi pun gandurile si vietile pe tava, care isi sustin ideile fara ipocrizie (Arhi m-a facut sa vreau sa fiu mai transanta in relatiile cu ceilalti) si care s-au dovedit a fi niste modele de succes, demne de urmat.

Si revenind la concursul asta facut de unul dintre bloggerii care, atunci cand s-a apucat de blog, nu avea nici cel mai mic gand ca la un moment dat o sa ajunga sa traiasca din asta, eu una m-as bucura mai mult daca el ar ajunge sa citeasca ce scriu eu.

Asa ca, frati bloggeri, poate ca ar fi bine sa va intrebati mai degraba daca blogul vostru poate sa ofere ceva palpabil comunitatii virtuale, daca puteti sa fiti unici si nu va mai grabiti sa dati cu pietre ca nu sunteti sustinuti de “greii” blogosferei romanesti, iar daca va demonstrati calitatile, sunt convinsa ca nici nu mai trebuie sa va rugati de nimeni…


3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *