Decembrie cu premiere si muzica

Acest post este dedicat programului Obiceiuri Sanatoase, initiat si sustinut de Activia de la Danone.

Seara de vineri a fost una dintre cele mai relaxante din ultimele luni, a fost seara in care, impreuna cu fetele (si baietii) cu care am inceput un turneu de activitati culturale, m-am bucurat de o ora si jumatate de muzica de tot felul, la Filarmonica Banatul.

A fost unul dintre cele mai frumoase concerte pe care le-am vazut pana acum. Orchestra filarmonicii e renumita atat pentru locurile neconventionale in care canta (au cantat in padure, pe o pista din aeroport, in pestera, pe un santier etc), cat si pentru piesele de muzica pop, rock sau populara, adaptate atat de bine ca ai crede ca au fost scrise special pentru viori, contrabase si instrumente de suflat.

Programul serii a fost atat de variat, ca nici nu as sti cu ce sa incep. A fost Ceaicovski, Brahms, Rossini (un pasaj din Barbierul din Sevilla, in care l-am auzit cantand pe Cristian Ardelean, un tenor extraordinar cu o charisma incredibila), Bizet, Shostakovic. Mi-a placut in mod deosebit Lonely SheperD a lui J. Last, in orchestratia lui Radu Popa, cu Cosmin Balean la duduk (care e un fel de fluier) si Doru Roman la marimba (care e un fel de xilofon mai mic si cu palete de batut ale caror varf e imbracat in burete). A fost atat de intens momentul acela incat la final aplauzele au fost furtunoase, ca un fel de descatusare a publicului care a simtit in piept fiecare nota.

Cred ca cea mai mare bucurie a serii a venit la final, cand partenerii de mers la concert au venit la mine, pe rand, m-au imbratisat si mi-au multumit pentru ideea de a-i aduce la acest concert. Iar asta a fost o adevarata terapie pentru suflet, sa-i vad pe cei din jur zambind si relaxati, dupa o seara ca-n povesti.

In ceea ce priveste lucrurile frumoase din Timisoara, abia au inceput, pentru ca Teatrul National are nu mai putin de trei premiere luna aceasta, printre care si Full Monty, in regia si coregrafia lui Razvan Mazilu. La care mergem, bineinteles. De asemenea, urmariti site-ul Filarmonicii, pentru programul complet, care include niste concerte de vis.

PS: au mai scris Alexandra si Deea.
PS2: multumesc Cata pentru fotografii si inregistrari.


3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *