Parinti, copii si sport

Daca as avea copii, i-as duce sa incerce o gramada de sporturi, pana cand o sa-l gaseasca pe ala care ii face sa tremure de nerabdare pana la ora antrenamentului. Parintii mei n-au avut vreme sa stea dupa mine la capitolul asta, norocul meu a fost ca mi-a placut handbalul de mica, pentru ca o vedeam pe mama pe teren (mama a fost handbalista de performanta timp de 17 ani). Asa ca, atunci cand antrenorul a venit la scoala ca sa-si aleaga viitoarele eleve, m-am straduit sa fiu printre cele selectate.

Sportul facut in antrenamente si cantonamente, orele de sport de la scoala, batutul mingii pe maidan, toate m-au facut sa ma dezvolt frumos si sa dobandesc o oarecare disciplina, chiar daca, pe moment, n-am inteles asta. Unde mai pui ca sportul facut la vremea lui m-a ajutat acum sa scap de niste kilograme in plus: ambitia castigata in miile de ore de antrenament nu se pierde, indiferent de dimensiunea pauzei de sport.

Mi-as fi dorit sa invat sa inot, de exemplu. Nu stiu sa inot pentru ca Sibiul statea destul de prost la capitolul bazine pentru public, strandul s-a inchis de tot, la un moment dat, iar vara mergeam la Ocna Sibiului, unde nu trebuie sa stii sa inoti ca sa faci baie in lacurile foarte sarate. Mi-am dorit sa stiu sa schiez, ca am abandonat sportul asta inca din momentul in care am inceput sa-l invat. Se pare ca, totusi, nu e niciodata prea tarziu, daca zilele trecute am invatat si treaba asta cu schiurile.

Poate cel mai fain lucru pe care l-am vazut la Arena Platos saptamana trecuta a fost ziua in care scolile de schi si instructorii partiei au avut in grija cateva zeci de copii. Stateau frumos aliniati in capul partiei, asteptand semnalul pentru a putea cobori in sir indian, disciplinati, spre baza, acolo unde ii asteptau zeci de parinti plini de mandrie, scrutand ceata care nu-i lasa sa vada mare lucru:

Scoala de schi Arena Platos

 

Aparate foto, camere de filmat, parinti cu ochii in lacrimi, “mami, m-ai vazut? te-am vazut, mami, dar era sa nu te recunosc asa camuflat!”, copii victoriosi ca reuseau sa coboare fara sa cada, eleganti si siguri pe ei.

scoala de schi Arena Platos 2

 

Era o nebunie totala, insa una organizata, copiii fiind foarte bine instruiti sa nu iasa din cuvantul monitorilor de schi. Disciplina, disciplina, disciplina, apoi momentul in care munca le e rasplatita, cu un zambet sau un “bravo” din partea antrenorilor si parintilor.

Asa ca, dragi parinti, daca vreti sa va invatati copiii sa schieze, la Arena Platos exista oameni dedicati, calmi, rabdatori si fermi. Poate ca vreti sa invatati cu ei, unul din monitorii de schi avea niste gemeni la scoala, impreuna cu mama lor.

Marius Stoian instructor schi Arena Platos

 

Un articol complet despre preturi, cazari, transport si alte cele, gasiti pe blogul Paravion.

Iar eu pot sa ma declar schior. Nu m-am trezit singura sa spun asta, am o dovada semnata si parafata de Agatha si Marius.

#schiem este prima tabara de schi pentru bloggeri organizata de Arena Platos cu susținerea SonyVodafoneMichelinStaropramenFord,  Perla Paltinisului si BuonavistaIn plus, am avut si walkie-talkie de la Falcon, sa ne povestim pe partie, intre doua cazaturi.


7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *