Distantele se masoara in oameni

Am zis de multe ori ca distantele in Romania nu se masoara in kilometri, ci in ore. “Cat e pana la Brasov?” “8 ore.” Niciodata kilometri, niciodata distanta. Ore.

Mai nou, masor distantele in oameni. “Pana ajung acolo, ma intalnesc cu X, Y, Z.” Oameni apropiati in mica sau mare masura, oameni buni, oameni calzi, inversunati, rai, acri, de tot felul. Care au influenta asupra mea, a lucrurilor pe care le fac, personale sau profesionale.

Cu unii ma privesc in ochi si ma bucur de revedere, altii ma inspira si imi dau idei noi, nebunesti, pe care, intotdeauna, vreau sa le incerc. Altii ma motiveaza, altii ma iau partener si ma sustin pana in panzele albe, altii ma tin de mana, altii doar imi zambesc.

Distanta de la Timisoara pana la Paltinis a fost masurata, si de data asta, in oameni. Cu zambetele si certurile (sau confruntari, mai degraba, decat certuri) aferente, cu discutiile cele mai deschise si mai frumoase din lume, cu intepaturile administrate doar atunci cand te cunosti atat de bine.

Schiem si facem distante mici de partie cucerita bucata cu bucata. Ne bucuram de distantele pe care le putem controla, cadem cu hohote de ras, dorindu-ne sa putem sa controlam toate caderile noastre, asa cum suntem invatati. Incercam sa ne transformam din turisti in sportivi, ascultand si tinandu-ne de mana. Invatam individual si ajutati de ceilalti, suntem singuri cu schiurile, dar o echipa atunci cand ne regrupam la baza partiei.

Dupa zilele astea, o sa masuram distantele si in urcari laterale, pas cu pas, momente de asteptare activa. Si e frumos sa inveti sa masori distantele si altfel.

Perla Paltinisului

 

#schiem este prima tabara de schi pentru bloggeri organizata de Arena Platos cu susținerea SonyVodafoneMichelinStaropramenFord,  Perla Paltinisului si BuonavistaIn plus, avem si walkie-talkie de la Falcon, sa ne povestim pe partie, intre doua cazaturi.


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *