Esti cool, dar…esti viu?

Am citit la Catalin pe blog o poveste care mi-a cam dat niste dureri de cap. La sfarsitul articolului am aflat ca e o leapsa, initiata de Brightie, pe care am preluat-o fraudulos.

Mi-aduc aminte ca, pe vremea in care locuiam in Sibiu si eram pieton, auzeam tot felul de povesti despre accidente si oameni nebuni, care se cred Dumnezeu.

Colegul meu de pe vremea aia avea un prieten care era asociat la un mare lant de benzinarii. Om fain, de gasca, vesel, cu o gramada de prieteni, dar avea un bai: era vitezoman. Intr-o zi, venind spre casa de prin delegatiile lui, cu sotia alaturi, a pierdut controlul volanului intr-o curba si a zburat in camp. S-a rostogoloit de cateva ori cu masina si s-a izbit cu pieptul de volan pentru ca nu purta centura de siguranta. Obisnuia sa spuna despre centura ca e inutila si el nu se simte sofer daca poarta porcaria aia.

A murit in bratele sotiei lui, care, dupa ce a sunat la ambulanta, si-a sunat si sora, care era medic. Ii spunea, printre suspine, ca sotul ei scoate niste sunete ciudate si intreba ce sa faca, iar sora ei se lupta cu neputiinta, stiind ca asta inseamna ca omul ala e pe moarte si neputand sa spuna asta la telefon.

A murit si a avut parte de o inmormantare la care au venit sute de oameni. Nu exagerez deloc. O coloana mortuara plina de fast, daca pot spune asa, in care oamenii isi dadeau coate si spuneau “ce de lume, ce inmormantare frumoasa” (?!?!?!) Sotia si copilul priveau neputinciosi la sicriul care continea trupul omului care, nu de mult, ii stransese in brate. Si, oricat de cinic ar parea, sotia se gandea cat de norocoasa e ca a scapat cu viata si ca nu si-a lasat copilul singur pe lume.

Omul ala a fost cool. Avea o masina cu nush cati cai putere, nu purta centura de siguranta si n-a putut sa-si infranga dorinta de viteza nici macar cand avea langa el un om drag. Acum e mort si oamenii au uitat cat de cool a fost.

Leapsa fiind, o dau spre Richie, Tomata si Clawd.


7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *