Oamenii si zilele saptamanii

Cateodata ma gandesc ca oamenii sunt aidoma unor zile ale saptamanii. Mai zgrunturosi sau mai delasatori, veseli sau resemnati, exact asa cum percepem (unii dintre noi) zilelele unui calendar.

Oamenii-luni. Sunt aceia care sunt mai tot timpul morocanosi, suparati si pe care nici o raza de soare nu ii face sa zambeasca. Mai mult, sunt atat de suparati pe viata incat vor ca si cei din jurul lor sa se simta la fel de mizerabil ca si ei. Sunt aia care plang intr-una ca facturile sunt prea mari, laptele prea acru si zaharul are sare in el.

Oamenii-marti. Astia sunt resemnatii. Intocmai ca intr-o zi de marti, cand ne gandim cu groaza ca saptamana abia a inceput, desi ce a fost mai greu (adica ziua de luni) a trecut. Resemnatii isi vad de ale lor, nu incearca sa faca mai mult, sunt convinsi ca traiesc intr-o conspiratie mondiala facuta special ca ei sa nu poata mai mult. Nici nu-si dau interesul, pentru ca planetele nu-s aliniate, astrii se ascund si ascendentii mai bine stau la o bere decat intr-o zodie favorabila.

Oamenii-miercuri. Sunt cei mai seriosi. Harnici, intotdeauna vor munci pe branci pentru tot ce au. Cred ca astia sunt si oamenii care reusesc sa faca ceva cu viata lor, desi nu prea stiu sa amestece munca cu distractia. S-ar duce si ei la un club, din cand in cand, dar le e frica de deadline-urile numeroaselor proiecte de la birou. Isi iau o nevasta/sot care e lasat sa astepte forever cu cina calda sau cu orele, pe la un restaurant, ca ei nu si-au terminat treaba pe la birou sau au intarziat dintr-o delegatie.

Oamenii-joi. Cu un picior in weekend. Muncesc, dar s-ar mai si distra. Sunt aia care fac la birou cheta pentru zilele de nastere ale colegilor, aia care organizeaza petrecerile din team-bulding-uri, dar si aia care stau peste program de cele mai multe ori, atunci cand e necesar. Adica cei mai echilibrati.

Oamenii-vineri. Astia-s numai cu gandul la weekendul care a si inceput deja, in capul lor, de vineri de la 8 dimineata. Lucreaza la misto, asa cat sa nu trebuie sa cerseasca pentru mancare sau distractie, dar nu-i vezi vreodata sa se remarce, in afara de chefurile monstruoase la care iau parte. Oamenii astia inventeaza motive de ras, inventeaza povesti care au ca protagonista o nutrie alba cu coada lata (trebuie sa va spun o data si povestea nutriei) si, in general, sunt cei mai relaxati oameni pe care i-ai putea intalni vreodata.

Oamenii-sambata. Sunt aia energici, dar cu moderatie. Adica nici matinali, dar nici lenesi. Putin mai delasatori decat oamenii-vineri, dar parca, totusi, cu o viata personala mai asezata. Sunt familisti cand le convine, muncitori cand le convine, prieteni cand le convine. De obicei, in categoria asta se incadreaza egoistii, care fac totul doar atunci cand le pica bine.

Oamenii-duminica. Avand in vedere ca nu-s religioasa, oamenii astia, pentru mine, reprezinta lenesii. Aia care abia-abia se dau jos din pat, si aia doar ca sa mearga la baie sau pentru o alta treaba, la fel de urgenta. Dar urgenta pentru ei, nu pentru altii.

Tu ce fel de om esti?


10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *