Examen dupa 15 ani de munca

Merg frumusel azi la primarie, sa ridic un aviz. In fata primariei, o mana de oameni, cu tot felul de vuvuzele si zgomot mult. M-a apucat instant durerea de cap. Trec de ei, intru in primarie si merg la doamna draguta care m-a tot indrumat zilele astea despre ce si cum sa completez, ca sa fie totul bine. Ii spun: “Vai, o sa innebuniti azi cu atat zgomot”. Incepe sa rada amar si spune: “Is ai nostri, doamna, ii suportam, ca pentru noi fac galagie”.

Se pare ca onor Primaria Timisoara i-a intampinat de dimineata cu o circulara draguta, in care le comunica, tuturor de la biroul de eliberare avize, ca la 1 octombrie o sa dea un examen in care o sa li se evalueze capacitatile. Acum, io nu-s chiar cea mai mare fana a functionarilor publici, dar oamenii de la biroul asta chiar muncesc. N-am vazut pe unul sa fie acru, rau intentionat sau fara chef. Insa nici nu mi se pare normal sa anunti un examen cu 10 zile inainte.

Doamna cu care am vorbit nici macar nu stia daca e directiva de la conducerea primariei Timisoara sau e o chestie nationala. Stie doar atat: “Am doi copii acasa, unul de 14 ani si unul de 4. Aici trebuie sa zambesc, sa ma port frumos, ca oamenii care vin aici si au nevoie de mine nu-s interesati ca trebuie sa invat pentru un examen. Stiu legea, ca doar cu ea lucrez toata ziua, dar acum trebuie s-o stiu la virgula, ca asa se cere. Spuneti-mi, cand sa invat?”

Sunt curioasa de ce doar cei care au dat zeci de examene sunt acum evaluati. De ce acei oameni care au ajuns sa fie functionari publici acum o luna stau linistiti pe posturile lor si nu trebuie sa-si faca griji pentru ziua de maine.

Nu stiu, intreb si io.


9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *