Loc de copilarie

Copilaria mea, aia pe care nu mi-o prea aduc aminte decat pe franturi, a fost in cel mai frumos loc din tara asta. Poate din lume. La Santa, o tabara scolara de langa Paltinis. Bunicii mei erau administratori acolo, iar eu am fost cel mai fericit copil care manca zmeura si afine direct din padure si care se juca iarna in cea mai frumoasa zapada.

Drumul dintre Paltinis si Santa se facea pe jos. Patru kilometri, saptamanal, mai ales iarna, cand mergeam la sanius si la schi cu copiii din tabara. Am invatat sa schiez cand inca nu stateam prea bine in picioare si am invatat sa carmesc sania cand inca nu stiam foarte bine ce e cu stanga si cu dreapta. Din pacate pentru mine, am descoperit patinele la varsta de 6 ani si un pic si de atunci asta e sportul de iarna preferat. N-am mai schiat de atunci, de la 5 ani, decat o data, pe la 20 de ani, cand am cazut de mai multe ori decat atunci cand am pus schiurile prima oara in picioare.

Intre timp, am invatat sa ma dau pe placa, dar nici asta nu mi-a starnit prea mult interesul. Tot patinele mi-au ramas prietene si as patina intr-una, cat e iarna de lunga.

Iata de ce, atunci cand Toma mi-a facut invitatia de a petrece cateva zile la munte, sa ma (re)invete sa schiez, am zis “da” fara nicio retinere. Poate ca locurile atat de dragi, pe care le iubesc atat de tare, imi vor aminti cat de bine ma simteam pe schiuri odata, cat de frumoasa a fost acea perioada pe care o simt atat de departe.

poster schiem final

La Toma pe blog e si un concurs, pentru 2 bloggeri care pot si vor sa fina cu noi in tabara de schi. Daca va place ideea si aveti liber intre 22 si 27 ianuarie, scrieti un articol in care sa povestiti de ce vreti sa veniti sa invatati sa schiati si apoi anuntati-l pe Toma ca ati scris. Eu va urez bafta si abia astept sa va cunosc pe voi, cei ce veti fi alaturi de noi, in locurile copilariei mele. Si ca un mic PS: sper sa ajung macar pentru 5 minute la Santa, sa-mi revad cateva amintiri.

Cei ce vor trebui sa-mi suporte nostalgiile sunt asa: (CristianAlexandruAdrianAndrei, ElenaRăzvanZdeto si organizatorii, Toma si Brylu (pe care il felicit inca o data ca face lucrurile sa se miste mai mult in online, in zona Sibiului).

Acestea fiind zise, sa schiem, dara!

#schiem este prima tabara de schi pentru bloggeri organizata de Arena Platos cu susținerea SonyVodafoneMichelinStaropramenFord,  Perla Paltinisului si Buonavista. In plus, avem si walkie-talkie de la Falcon, sa ne povestim pe partie, intre doua cazaturi.


No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *