Primarul Timisoarei, zapada si contul de Facebook

Sunt mare fan al oficialitatilor, de oriunde ar fi ele, care isi fac conturi sau pagini de Facebook, pentru a fi mai aproape de oamenii pentru care (si datorita carora) ocupa actualele functii in administratia locala.

Inainte cu cateva luni de alegerile locale, domnul Nicolae Robu mi-a cerut prietenia pe Facebook. Habar nu aveam ca o sa candideze la primarie, i-am dat accept pentru ca stiam ca e un om important in Timisoara, rector al Politehnicii, un om despre care se vorbea numai de bine. O vreme, l-am urmarit constant, apoi a inceput campania. Nu i-am dat unfriend, dar n-am mai interactionat deloc cu el si a disparut din noutatile pe care le primeam de la Facebook. ïntre timp, a devenit primar. Bravo, 10 cu felicitari, dar nu e neaparat primarul meu. Totusi, daca a castigat, am niste asteptari, ca locuitor al orasului.

De ieri ii urmaresc din nou activitatea. Am ajuns in Timisoara, dupa cateva zile/luni de plimbat prin tara si am gasit-o, literalmente, sub nameti. Strazi necuratate, artere principale, nu ceva stradute uitate de lume dintr-un cartier de la marginea orasului. Singurele strazi curatate erau C.D.Loga (strada pe care se afla si primaria), bucata de pod de la Mihai Viteazu (din apropierea primariei) si o bucata din Parvan (strada cu universitatile). De la Pestalozzi incolo – jalea de pe lume. De strada mea ce sa va zic. Mai bine va arat:

Adica nu mai ninge de ieri, insa nu a trecut vreun utilaj prin zona. Zapada de pe jos are ceva centrimetri, iar chestia aia maro e gheata.

In aceste conditii, domnul primar zice pe contul lui de Facebook asa, citez: “Nu va mai mirati ca nu vedeti niciun utilaj pe strada. N-ar trebui sa va uitati dupa utilaje -doar nu suntem la defilare-, ci dupa rezultatul interventiei lor. N-o sa puteti nominaliza o strada macar din categoriile I si II de trafic, pe care sa nu se vada ca zapada a fost indepartata de pe carosabil, la marginile drumului. Iar aceasta indepartare nu s-a făcut spontan, ci, fatalmente, cu utilaje!”

Eu imi doresc foarte tare ca aceste randuri sa fi fost scrise de altcineva, nu de domnul primar. Mi-ar displacea profund sa stiu ca primarul nostru, al celor nemultumiti de starea orasului asediat de zapada, nu are alta solutie decat ironia si misto-ul la adresa votantilor dumnealui. Si, ca si cand nu ar fi fost de ajuns, continua:

“Nu dau curs niciunui comentariu ce are in spate, in mod evident, partizanate politice. Imi permit sa le neglijez din postura omului care, primar fiind, am colindat orasul cu masina, in aceste zile, aproape non-stop, interesat la maximum sa fac tot ce este posibil in conditiile date pt. un disconfort cat mai mic al cetatenilor.
De altfel, votul zdrobitor al timisorenilor in favoarea colegilor USL-isti sustinuti si asumati public de mine este, printre altele, si un indiciu al satisfactiei timisorenilor fata de prestatia mea de pana acum, inclusiv a celei de la deszapezire!”

Comentariile ce au in spate partizanate politice or fi astea (aparute ieri, la ora marcata; postarea primarului a aparut in jurul orei 19):

Sunt peste 100 de comentarii si alte postari ale unor cetateni nemultumiti, la care domnul primar n-a avut amabilitatea sa raspunda. A scris niste propozitii ironice, dupa care a disparut, ori altul e scopul Social Media, atunci cand iti asumi ca esti persoana publica, cu un cont pe Facebook. Esti dator sa dai niste raspunsuri fiecarui cetatean. Si daca nu poti, angajezi pe cineva sa faca asta.

E mai usor sa ne ascundem dupa deget si sa-i acuzam pe altii ca au alte preferinte politice. E si mai usor sa arunci pisica moarta in curtea altcuiva, decat sa iti asumi esecul. Si, fara indoiala, e al naibii de simplu sa spui ca acum cateva luni, sub o alta administratie, Timisoara arata mai rau decat arata acum, dupa o asemenea ninsoare.

La final, va arat un filmulet si va asigur ca mai central decat atat nu se poate:

Sigur, suntem noi nebuni ca ne uitam in zare dupa utilajele alea…

PS: sa ma credeti ca voi fi prima care va scrie despre lucrul bun facut de domnul Nicolae Robu, atunci cand il va face. N-am nimic personal cu el, mi se rupe de partidele politice, habar n-am care ii sunt crezurile politice. Un administrator trebuie sa ramana un administrator, nu un exponent al vreunui partid sau alianta.


23 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *