Magia Moldovei si oamenii Romaniei

Redescopera Romania e o excursie schimbatoare de vieti, de conceptii, de perceptii, de tot ce imi imaginam ca inseamna haladuit prin tara alaturi de oameni foarte foarte diferiti. Daca prima excursie a fost una care ne-a facut pe noi, cei care am participat la ea, sa ne simtitm aproape ca intr-o familie.

(Chiar acum, in timp ce scriu, Augustin Radu si Doru Panaitescu au intrat in barul de la parterul hotelului, unul cu o muzicuta, iar celalalt cu o chitara. Atmosfera e minunata.)

Azi a fost ziua a doua de redescoperit. Pentru mine chiar a fost o redescoperire, pentru ca mai vizitasem partea asta de Moldova, anul trecut, in prima excursie. Atunci a fost rupere de nori, dar acum soarele a fost cu noi. Am vazut manastirea Voronet scaldata de soare si Cetatea de Scaun a Sucevei mangaiata de vant si cu nori albi si pufosi veghind asupra noastra. Ne-am plimbat pe ruinele cetatii si apoi ne-am asezat la povesti pe pietrele batute de ploi si uscate de soarele stralucitor.

Am fost si la casa memoriala Ciprian Porumbescu, unde ne-am umplut de liniste, stand pe iarba, la soare si uitandu-ne la livada cu meri din spatele curtii, ar fiecare dintre noi avea un singur gandȘ cum sa facem ca vreodata, in viata asta, sa ne gasim un loc in care sa ne retragem de cate ori tot ceea ce ne supara ne atinge prea tare.

Am revazut si manastirea Zamca, acolo unde am facut primul lucru toti, impreuna, tinandu-ne de mina, exprimandu-ne bucuria de a fi cu totii impreuna. Razvan a facut un filmulet absolut demential, in care e vorba de niste bloggeri sarind, pe un deal.

Bloggeri sarind from trafictube on Vimeo.

A fost magic. Intr-una din zilele astea o sa va povestesc si despre oamenii deosebiti care imi lumineaza diminetile. Iar acum stiu sigur ca voi avea un Paste feicit. Ceea ce va doresc si voua, din toata inima.

PS: am pus si poze, pe Facebook, ziua 1 si 2 si pe Picassa. Enjoy!

Redescopera Romania 2011 este un proiect Petrom, impreuna cu BCR,DaciaRomtelecomParalela 45si Muzeul National al Taranului Roman.


3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *