Viitorul (ne) e bun

Daca privesti poza de mai jos (realizata, la indemnul meu, cu mare maiestrie de Alin de la Dream Studio – multumesc!), daca vezi bucuria de pe chipul acestui copil, care-si priveste parintii cantand pe scena muzica traditionala romaneasca, iti dai seama ca noi, ca natie, mai avem o sansa.

E fiica lui Beatrice si a lui Florin Iordan, fondatorii Trei parale. E un copil care creste cu muzica de demult, caruia i se insufla valorile adevarate pe care fiecare om (sau fiecare roman) ar trebui sa le cunoasca. E invatata sa aiba rabdare, sa asculte, sa ciuleasca urechile si sa deschida ochii. E o fetita ca oricare alta (bineinteles ca ne-am jucat amandoua dupa spectacol, tot felul de jocuri pe care le credeam uitate), caruia ii plac desenele animate, vrea sa fie printesa si sa poarte bijuterii multe.

Sigur, stie sa si danseze pe muzica celor de la Trei parale. Mai stie si niste cantece pe de rost. E extrem de cuminte si ascultatoare, la o varsta la care cei mai multi copii au doar cerinte. M-a impresionat mult copilul asta si, daca o fi sa am vreodata o fata, sper sa fie ca ea.

PS: pentru ca mic-dejunurile sunt momente de confesiuni aici, la Living In, sa va spun ce am povestit azi dimineata cu Daniel, cantator de fluier si voce la Trei parale:

“Tu stii cum am ajuns eu sa cant la fluier? Eram la mijlocul anilor ’90, cand am ajuns intr-o zi intr-un tanztheater (casa a dansului), undeva langa Cluj. Nu mai fusesem niciodata intr-un asemenea loc, si eram fascinat de acei oameni care dansau hore romanesti ca pe vremuri, la sezatori. Cum stateam eu linistit, langa mine s-a asezat un chinez care mi-a daruit un fluier. Nu stiam ce sa fac cu el, asa ca am ajuns acasa si am inceput sa studiez. In 2003 i-am intalnit pe Beatrice si pe Florin si m-am alaturat lor la Trei parale.”

Organizatori: Casa de Cultura Oradea, cu sprijinul Primariei Municipiului Oradea.

Sponsori: Ciuc, Golden Brau, Siemens, Vandana, Farmacia 3, Organique, Total Clean, Proges, Graf.

Parteneri: Digi 24, Zile si Nopti, Magic FM, Crisana, Jurnal Bihorean, Bihari Naplo, Bihor Online, Erdely Online, Living InImperoZelist Monitor, Window Pub, DreamstudioUtopiumThe 4thFloorStandout.

Masina oficiala: Mercedes prin ATP Exodus.


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *