Stiloul a disparut din viata noastra

Ma uitam aseara la nush ce chestie pe la tv. Ma uitam e mult spus, ca zappam in cautarea unui film care sa ma adoarma. La un moment dat, ajung pe un program unde am vazut un copil care isi facea temele. Cu pixul. Si mi-am adus aminte de momentele in care eu eram pustoaica si temele pe care le faceam “pe curat” (asta insemnand transcrierea ciornei pe caietul special pentru temele date de profesori) erau intotdeauna scrise cu stiloul. Invatatoarea mea avea si o explicatie pentru asta: se pare ca pixul incuraja scrisul urat, porcesc, din cauza ca nu era de cine stie ce calitate si lasa, din cand in cand, un punct de pasta care nu se usca si mazgalea caietul.

Tin minte cat de mult insistau ai mei cu stiloul. Daca era ceva care sa conteze mai mult in momentul in care se cumparau rechizitele, atunci alegerea stiloului era cea mai anevoioasa: trebuia sa pot sa il tin bine, sa ma simt comod, sa-mi placa penita si cate si mai cate. Era complicat rau.

La fel era si cu creionul, trebuia sa fie de ala cu mina HB foarte buna, care sa scrie negru, nu sa impunga doar hartia. Cand au aparut creioanele mecanice chinezesti, am fost in rai, iar primul meu Rottring m-a tinut vreo 4 ani, pe toata durata liceului.

Anul trecut, de Craciun, ai mei mi-au facut o super surpriza, daruindu-mi acest set de instrumente pentru scris.

Si, credeti sau nu, dar dintre toate, folosesc cel mai mult stiloul si creionul mecanic. Nu va zic cat am umblat pentru niste mine de creion “de alea bune”.  😀

Imi pare foarte rau ca o sa fim o specie care isi va pierde aceasta abilitate: scrisul de mana. Ca toata tehnologia asta e buna, dar un pic de exercitiu, cu un stilou, nu ne-ar strica…


28 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *