Zlatko Jovanovic – un om special

Am zis intotdeauna ca baschetbalistii sunt niste sportivi aparte, oameni cu un bun simt iesit din comun. In sezonul trecut, pe vremea cand ma ocupam de imaginea BC Timisoara, erau multe momentele in care ma intalneam cu jucatorii si, intotdeauna, eram salutata cu “sarut mana” si eram tratata cu foarte mult respect.

Am renuntat la colaborarea oficiala, insa BC Timisoara e in inima mea si incerc, pe cat posibil, sa fiu mereu in contact cu ceea ce inseamna baschetul masculin aici, in Timisoara. Asa ca zilele trecute am ajuns sa stau putin de vorba cu Zlako Jovanovic, unul dintre cei mai buni conducatori de joc pe care i-a avut echipa noastra pana acum.

Modest pana la Dumnezeu si inapoi, mi-a povestit cum a ales sa plece in Iran, sa joace baschet, pentru ca era platit foarte bine, dar nu era fericit. Si cand l-au sunat echipe din Romania, s-a gandit serios sa vina sa joace aici, pentru ca era relativ aproape de casa. Cel mai fericit a fost cand l-a sunat Leo Demaio (presedintele clubului) si i-a [ropus sa vina la Timisoara.

Timisoara e acasa, sa stii“, mi-a spus, calm si relaxat. “E prima oara cand joc in Romania si nu credeam ca o sa gasesc asa multi sarbi aici, ca pot sa-mi vorbesc limba cu colegii de echipa, ca pot sa mananc ca la mama, ca pot sa merg pe strada si sa aud oameni care vorbesc sarbeste, asa cum se vorbeste acasa.

Noi punem mult suflet in joc. Suntem ca o familie si ma bucur ca si timisorenii au inteles ca pentru ei jucam. Aud din teren cum striga acei copii pentru Timisoara (e un grup de vreo 10 copii care vin meci de meci si incearca – cu succes – sa suplineasca lipsa galeriei de la sala Olimpia) si asta ma motiveaza sa fac mai mult, sa joc mai bine.

Leo e extraordinar. Eu nu am crezut ca se poate ca un presedinte de club sa fie atat de aproape de jucatori. Nu exista problema pe care sa n-o rezolve si cred ca avem mare noroc ca el e cel care ne poarta de grija.

Zlatko e un om special, un jucator foarte bun si unul dintre cei care ne-au adus pe locul 1 (momentan) in campionatul national.

Sarbatori fericite, voua, dragilor de la BC Timisoara!

*fotografia e de pe site-ul oficial al Leilor din Banat.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *