Primaria noastra cea de toate zilele

Io stau in Giroc. In sat Giroc, daca se intreaba cineva. Ca sa ajung acolo, de la munca sau de aiurea, tre sa trec mai intai pe o portiune de apoximativ 500 de metri, in care simt, absolut de fiecare data, ca imi rup masina.

Faza faina e ca aceasta portiune incepe exact de la semnul care iti indica iesirea din Timisoara, deci se cheama ca este un fel de drum judetean, ca nush exact cum se incadreaza. Bineinteles, gropile se repeta sistematic pana la intrarea in Giroc unde, ca prin minune, drumul redevine circulabil.

Acu’, io stau si ma intreb: cui naibii revine sarcina de a repara drumul respectiv? Primariei Timisoara, adica exact acea primarie care n-a stiut sa deszapezeasca drumurile, atunci cand a fost nevoie? Sau, poate, primariei Giroc, adica acea primarie care n-a fost in stare sa scoata de pe drum opritoarele alea de plastic, atunci cand a nins de ne-a ingropat sub nameti. Sau, poate, aceeasi primarie Giroc care a facut un fel de carte, groasa, care se numeste “In dialog cu cetatenii” (si care pare destul de scumpa), uitand ca aceeasi nenorocita de zapada de pe strazi a cauzat nenumarate accidente?

Pe cuvant ca io nu mai inteleg lipsa asta de respect pentru tot ce inseamna oamenii normali si simpli din tara asta. Intr-adevar, eu conduc masina firmei, iar unii destepti zic ca n-ar trebui sa-mi pese prin cate gropi dau cu ea. Eu spun ca nu e asa, pentru ca, daca se strica, alta n-am. Si daca eu nu incerc sa respect un bun dat in folosinta, atunci de ce as mai pretinde respect de la altii?

Sa nu aud pe cineva ca spune “ati primit ce ati votat”, ca il banez direct, fara drept de apel. Eu vorbesc aici de bunul simt al oamenilor care ar trebui sa faca ceva pentru orasul pe care il conduc. Ciuhandu asta e primar de nush cata vreme. La fel si ala din Giroc, pe care nu stiu cum il cheama si nici nu ma intereseaza. De patru ani, io n-am vazut sa se faca ceva cu adevarat bun pentru Timisoara, o chestie la care sa zic: oau, foarte bine ca au reparat acolo, au renovat dincolo etc. Nimic, zero barat. In schimb, vad cum ne dau cu pumnul in fata ori de cate ori e cate o situatie care necesita implicare, si da, acum vorbesc din nou despre ninsorile care au venit fara ca municipalitatea sa ridice un deget pentru a ne fi noua mai bine.

Nu vi s-ar rupe si voua, dracului, o roata, pe drumul ala plin de gropi?


13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *