125 de ani de feminitate

Sunt clienta Avon de cand am inceput sa lucrez, dupa liceu si mi-am primit primele remuneratii. Adica de vreo…dar mai bine tac 😀 Imi placeau produsele lor, imi aduc aminte si acum numele gamei de cosmetice din care comandam frecvent: Color Trend. Era o gama plina de culori, pentru femei tinere si adolescente, foarte accesibila ca pret. Si, cum fiecare dintre noi cunoaste pe cineva care vinde Avon, in curand trusa mea de cosmetice cuprindea doar produse Color Trend.

Apoi m-am indragostit de un parfum Avon, insa, la vremea aia (prin ’99) era destul de scump pentru mine, asa ca am mai asteptat vreun an pana mi-am permis sa mi-l cumpar. Dupa ce am terminat primul parfum cumparat de mine, pe urmatoarele le-am primit cadou. Little Black Dress a fost parfumul meu pentru vreo 3 sau 4 ani, pana am trecut la Bvlgari White Tea, iar apoi sa ma stabilesc (cred ca pe viata) la Nina Ricci Red Apple.

Primele mele creme de fata au fost Avon. Creme hidratante, de zi, de noapte, de amiaza, de plimbare, de ce vreti voi, mi le-am luat de acolo. Apoi, dupa 25 de ani, am trecut pe ANew, o gama pentru ingrijirea pielii, dedicata femeilor cu ten matur. A fost prima crema de fata care mi-a facut cu adevarat bine si care m-a scapat de problemele pe care le aveam cu porii mei deschisi. Nu, barbatii n-au cum sa inteleaga asta, dar voi, fetelor, stiu ca stiti ce inseamna asta 😀

Apoi cremele de corp si de maini. Oh, imi aduc aminte cu cel mai mare drag de gama Skin so Soft, care avea un parfum demential. Devenisem o adevarata evanghelista pentru cremele astea si, la un moment dat, toate prietenele mele cedasera si isi cumparasera macar unul din produsele acestei game. Uleiuri, lotiuni, creme, le aveam pe toate si imi luceau ochii uitandu-ma la ele. Pentru ca da, asa cum Denisa are cate un pitic pe creieras, responsabil pentru genti, pixuri si alte alea, eu am unul singur, pentru creme.

Asta e istoria mea cu Avon, care se intinde pe 14 ani. Cativa, in comparatie cu cei 125 pe care ii implinesc ei si in care au scris o parte din istoria feminitatii. Pentru ca Avon nu inseamna doar cosmetice si floricele, Avon mai inseamna si lupta impotriva cancerului la san si impotriva violentei domestice.

Si pentru istoria mea cu ei si pentru importanta pe care o au in ceea ce priveste emanciparea femeii, eu le spun, din toata inima, “La Multi Ani!”.


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *