Timisoara poate fi Orasul 20.20

Anul 2020 suna, pentru mine cel putin, foarte indepartat. Insa, daca stau sa ma gandesc cat de repede au trecut cei 6 ani de cand m-am mutat de la Sibiu la Timisoara, cei 7 ani si un pic care au mai ramas pana in 2020 parca nu mai par atat de departe.

Anul asta, 2020, e important in Romania, sunt 4 orase care se lupta sa devina Capitala Culturala Europeana: Cluj-Napoca, Iasi, Alba Iulia si Timisoara. 4 orase mari, frumoase, toate cu sanse la fel de bune sa primeasca o distinctie de felul acesta si sa-si ridice valoarea, ca oras, in lume. Uitati-va numai ce s-a intamplat cu Sibiul din 2007 incoace: fata orasului s-a schimbat, e plin de turisti, iar economia orasului e in crestere. Sa nu mai vorbim de somaj, care nu exista (sau exista doar a cei care chiar nu vor sa munceasca).

Inspirati probabil din insemnatatea acestui an pentru Romania, cei de la Siemens (despre care stiu sigur ca se straduiesc sa ofere alternative sustenabile in ceea ce priveste…cam tot ce ne inconjoara) au initiat un concurs la care pot sa participe studenti din toata tara. Concursul se numeste “Orasul 20.20″, sunt acceptate echipe formate din studenti sau masteranzi, maxim 3 oameni, care sa faca un video de 2-4 minute in care sa prezinte sufletul orasuui, o zona pe care o considera cea mai reprezentativa pentru orasul in care traiesc. O initiativa de laudat, mai ales ca e si cu premii: locul I e recompensat cu 1.000 de euro. Regulamentul poate fi citit aici, iar filmuletele pot fi urcate pe 220.ro.

Inutil sa va spun ca mi-ar placea foarte tare ca acest premiu sa ajunga la niste studenti din Timisoara, asa ca daca aveti prieteni, cunostinte sau colegi care fac facultatea sau master-ul la una din universitatile timisorene, dati-le de stire :)


10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *