2 evenimente frumoase la 600 de km distanta

Unul la Arad si altul la Bucuresti. Amu, poate ca nu-s 600 de kilometri in cap si in coada, dar pe-acolo.

Demult voiam sa va povestesc despre initiativa lui Veve (Daniel Mitre – io ii zic Veve de vreo 3 ani jumate si o sa mai treca inca 30 pana sa-i spun altfel), aceea de a aduna oamenii dornici sa-si cunoasca judetul si de a-i plimba pe la cetati, biserici si locuri cu insemnatate in istoria Romaniei de azi. Asa ca toata vara aradenii se vor plimba si vor scrie despre minunatele locuri pe care le intalnesc, adunati sub palaria “Descoperim Aradul“.

De ce-mi place initiativa? Pentru ca e una facuta din suflet, fara implicatii financiare. Adica un om s-a gandit ca ar vrea sa vada locuri mai putin cunoscute din judetul in care traieste si n-a vrut sa mearga singur. La prima editie au fost 7 oameni, la a doua vreo 15, iar la ultima am inteles ca au fost aproape 30. Fiecare isi plateste drumul cu trenul, isi pune sandwich la pachet, apa la pachet si pleaca la plimbare.

Si pentru ca Veve nu sta degeaba, a vrut sa implice, cumva, si alti oameni care sunt, poate, de mai departe si nu au cum sa ajunga la intalnirile saptamanale din Arad, dar care au amintiri frumoase din vreun concediu sau au in minte un concediu perfect. Asa ca a pus de-un concurs la el pe blog, concurs la care va invit cu drag sa participati, premiul este un weekend la Gyula, un loc foarte misto pentru o mini-vacanta.

Al doilea eveniment despre care va povestesc este proiectia filmelor care au fost in concurs (sau in afara concursului) la Anonimul. Saptamana de filme a inceput duminica, 21 august, si continua pana pe 28, cu filme care mai de care mai faine. Programul il gasiti aici, iar eu nu ma pot abtine si incerc sa va recomand niste filme din cele prezente la cinematograful din incinta Muzeului Taranului Roman.

– nu ratati filmele lui Nuri Bilge Ceylan; e regizorul turc care, prezent fiind la Anonimul, a tinut un masterclass care m-a facut sa ma indragostesc de munca lui si sa-i inteleg filmele chiar inainte de a le vedea; am vazut Once Upon a Time in Anatolia si mi-a placut foarte foarte mult. La NCRR se proiecteaza azi, de la 18.30 “Three Monkeys”, iar vineri, de la 22.45 – “Uzak”.

– calupurile de scurt metraje sunt ff misto, “The Scream” si “Strung Love” fiind printre preferatele mele.

– Shelter, in regia lui Dragomir Sholev l-am vazut la Anonimul si mi-a placut foarte mult, deci recomand.

– toate proiectiile de duminica seara, sunt castigatorii Anonimul; “Winter Frog” e o poveste minunata, la fel si “Lost Springs 2″.


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *