M-am speriat. De interneti.

Cand mi-am inceput blogul, nici prin gand nu-mi trecea ca voi scrie, la un moment dat, pentru atatia oameni. Ca oamenii isi vor dori sa ma cunoasca, ca articolele mele vor crea polemici, ca alti oameni vor vrea sa scriu despre ce fac ei. Cand am inceput sa ies in lume, ca blogger, om de online, ce vreti voi, nu m-am gandit ca renuntarea la un oarecare anonimat imi va aduce si foarte multe dezavantaje.

Cand am inceput sa folosesc retelele sociale, nu mi-am imaginat ca viata mea va fi expusa in asemenea hal. Ca toata lumea va sti ce fac, cand fac, cu cine fac si unde fac. Nu cred ca am acceptat prea constient sau, mai bine zis, nu mi-am asumat expunerea asta care a devenit foarte apasatoare.

Stau invisible pe messenger, de parca asta mi-ar oferi putina intimitate. N-am fost online pe Facebook decat maxim de doua ori de cand mi-am facut contul. Pana si TweetDeck-ul il inchid uneori, de parca cineva ar putea sa stie daca observ sau nu, din umbra, ciripelile celorlalti.

Relatia mea e urmarita indeaproape de unii. Ce facem, unde mergem, ce poze sunt cu noi, daca ne-am mai certat etc. Zic acum, ne certam cam de trei ori pe saptamana si ne despartim cam de trei ori pe zi, c-asa-i in tenis. Ma gandesc cu amuzament ca daca as vrea sa ies cu altcineva, sigur m-ar vedea cineva si s-ar duce naibii tot farmecul intalnirii secretoase. Da, si invers e mai mult decat valabil, ca incep sa-l inteleg si pe el cand zice ca sunt mult prea vizibila pentru a avea o relatie normala.

De ce m-am speriat? Pentru ca saptamana trecuta am intalnit un dude. Simpatic, am ras, am povestit, nimic iesit din comun. Joaca, flirt, cum vreti sa-i spuneti. Cand s-a dus fiecare la casa lui, mi-a cerut numarul de telefon. N-am vrut sa i-l dau, am ras si am spus: “Gaseste-ma”, convinsa fiind ca va dura ceva timp pana ne vom intalni din nou. Cateva ore mai tarziu, in casuta mea de e-mail se lafaia un text care suna asa: “Te-am gasit. Acum pe bune, credeai ca e atat de greu?”.

Da, ma sperie toate astea, desi am ajuns la un nivel la care castig din ceea ce acum un an practicam ca hobby. Dar orice plus atrage niste minusuri, ca doar nu poate fi totul perfect. Pentru ca Google is your friend atata timp cat te ajuta sa cauti informatii, dar cand e vorba de tine se transforma, uneori, in dusman. Dusmanul intimitatii pierdute.

Amu, sa vedem cum stau la capitolul asumare. Capul face, capul trage, ne adaptam si mergem mai departe. Pai nu?

PS: pana la sfarsitul anului o sa povestesc si despre avantaje. Ca doar nu-i dracul atat de negru 😀


19 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *