Bloggerii scriu/nu scriu. Cu exemple.

Pe scurt: se fac evenimente, campanii, mai scurte sau mai lungi. Evenimente de cateva ore, de o zi, de 3, de o spatamana. Problema care se pune: trebuie sa scrie bloggerii ca au participat sau nu trebuie sa scrie? Eu dau exemplele. Voi trageti concluziile, ca eu le-am tras pe ale mele.

1. Anul trecut. Eveniment mare, frumos, multa lume din blogosfera. Printre care si eu. 3 zile, alt oras, cazare, masa si distractie. Am scris inainte, n-am scris dupa. Foarte rau am facut, si acum imi pare rau de chestia asta.

2. Anul trecut. Eveniment mare, frumos, multa lume din blogosfera. A scris TOATA lumea, mai putin doi oameni de la care cu totii se asteptau sa scrie, ambii “invitati din strainatate”, deci cazare, papa, bautura. Am considerat ca e rasplata pentru ca eu nu am scris despre evenimentul pomenit la punctul 1.

3. Anul acesta. Eveniment mare, frumos, multa lume din blogosfera. A scris TOATA lumea, mai putin unul dintre participantii “invitati din strainatate”. Da, toti ne asteptam sa scrie, mai ales ca e boboc in ale invitatiilor la eveimente de anvergura. Dupa cazare, masa si bautura, a livrat…nimic.

Repercursiuni? Daca as fi organizatorul primului eveniment despre care am pomenit, nu m-as mai chema niciodata la un eveniment.

Urmatoarele 2 evenimente pomenite m-au avut ca si co-organizator. N-o sa-i mai chem niciodata pe cei care n-au stiut sa scrie dupa eveniment. Sau macar inainte.

Concluzia? Scrieti sau nu, liste exista. Toata lumea isi tine cate o lista de aia in care sunt trecuti toti cei care n-au chef sa livreze. Si noi (bloggerii) si ei (reprezentantii agentiilor/companiilor) tre sa facem bani.

Crudul adevar. Sa nu va mirati daca nu va mai cheama nimeni nicaieri.

PS: “a scrie” poate sa insemne si acoperirea evenimentului pe celelalte retele sociale (Facebook, Twitter). Toti organizatorii de evenimente profesionisti tin cont si de asta.


12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *