Era mediocrității

15439210885_30161c5016_z M-am săturat să trăiesc într-o lume în care nesimțirea, tupeul și ignoranța sunt valorizate. Zicem că trăim în democrație, dar democrația noastră e aceea în care orice inapt ajunge să conducă o țară.

M-am săturat să dea legi pentru mine oameni care-s condamnați sau cercetați penal. Să mă lupt în fiecare zi cu sistemul pentru că oamenii care fac sistemul nu știu oricum să scoată TVA din prețul unui produs. Apropo, știați că media de stat în funcție a ultimilor 10 (zece) miniștri de finanțe români este de 260 de zile? Care cum vine la minster, pac, încă o revoluție fiscală, sta-v-ar revoluțiile fiscale în gât să vă stea.

M-am săturat ca analfabeții să aleagă cine conduce țara. Da, analfabeții. Ăia care nu știu să scrie și să citească cum trebuie. Vreți argumente? Intrați pe orice pagină de Facebook care susține actuala guvernare. Sau pe orice profil al oricărui român care apără actuala guvernare. Și, că veni vorba de analfabeți, m-am săturat de elitismul ălora care nu merg la vot „pentru că n-am, dragă, cu cine să votez”. Nu, dar nici nu te informezi, mai bine bagi înc-o tură de crâșmă, iar în duminica votului stai mahmur comentând doct pe Facebook.

M-am săturat de proști. Da, de proștii făcuți grămadă care, cu dovezile dezastrului în față, aruncă vina pe Soroș, Iohannis, Kovesi sau alte entități ale statului paralel cu gândirea lor absentă. Mi se ridică tensiunea numai când mă gândesc cât de ușor pot fi manipulați oamenii ăștia.

M-am săturat de judecători. De ăia care știu de toate despre orice. De lipsa de empatie și de „lasă că știu eu mai bine cum stă treaba”. De sentințe. De zei de internet.

M-am săturat de „ești prea activistă, ar trebui să mai taci din când în când, că trăiești într-un oraș mic”. Da, m-am învățat și cu asta, dar dacă toți am tăcea, unde am ajunge?

Câteodată mă satur și de mine. Că-s prea moale, că pun prea mult suflet, că mă doare prea des, că aflu minciunile și le țin pentru mine. Însă valorile, principiile și coloana vertebrală sunt la locul lor. Și acolo vor rămâne.

Photo credit: pelicanwind on Visualhunt / CC BY-NC-SA


6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *