Oameni cu Farmec

Am stat mult sa ma gandesc ce as putea scrie despre cursul de infrumusetare sustinut de Farmec weekendul asta la Sighisoara, pentru ca totul a fost atat de misto prezentat si explicat, incat simt ca am plecat mult mai informata decat am venit. Din pacate, cuvintele mele nu pot reda tot ce am invatat acolo, ascultandu-le pe acele femei care par sa stie totul despre ten, sebum, par, piele, puncte negre, comedoame, cuperoza si alte chestii despre care nu stiam ca exista. Si cred ca cel mai bine ar fi sa vorbesc despre oamenii Farmec, pentru ca asta stiu sa fac cel mai bine.

Cristina Berdea, divizia de online. Eu cred ca ea centreaza si tot ea da cu capul, la cat de activa e. Ideea campaniei prin care am ajuns noi sa beneficiem de un weekend didactic a fost a ei, iar mie mi se pare ca nu putea gasi o varianta mai buna pentru a face cunoscut brandul printre internauti. E calda si zambitoare, foarte interesata de online si, mai ales, foarte buna cunoscatoare a produselor pe care le promoveaza, lucru rar intalnit in ultima vreme.

Ioana Borza, marketing manager. Ne-a vorbit despre drumul produsului de la idee la realizare. Am aflat, astfel, ca dureaza un an si jumatate pana cand un produs devine realitate. A povestit cu mare entuziasm despre felul in care se fac cercetarile de piata si cred ca niciodata nu am ascultat cu atata placere despre sinuoasa calatorie a unei campanii de marketing. A avut tot timpul un zambet pe buze, unul care n-a fost fals, ci sincer bucuros ca suntem acolo, cu toatele, interesate de tot ceea ce ce povesteste.

Claudia Palacian, specialist marketing. Un specialist care stie totul despre piele, nu-mi explic cum si, mai ales, de ce. De la straturile componente pana la tipul de crema pe care trebuie sa-l folosim, de la conceperea produsului, pana la lansarea pe piata. De fapt, asta e o caracteristica a tuturor reprezentantelor Farmec, indiferent de departamentul la care lucreaza, pentru ca ei au invatat o chestie care nu e foarte frecventa in companiile romanesti: ca sa promovezi un produs, ca sa-l aduci aproape de consumator, trebuie sa stii de ce e nevoie de produsul acela si cui se adreseaza; mai trebuie sa stii cate ceva despre procesul de productie si despre nevoile care au dus la cererea pe piata a produsului respectiv. Iar Claudia stie si transmite totul pe limba tuturor.

Mariana Gherman, chimist. Ne-a identificat tuturor tipul de ten, folosind un aparat de masurat care parea scos dintr-un fel de Star Trek. Ne-a povestit despre cum sa ne identificam corect nevoile pielii noastre si ne-a vorbit cu mare caldura despre ce inseamna o ingrijire corespunzatoare. La inceputul prezentarii, i-am simtit emotile de parca ar fi fost ale mele si sper sa citeasca aici ce ii spun: n-am intalnit vreodata vreun chimist cu mai multa charisma si chef de viata; mi-a spulberat orice mit cu privire la “soarecii de laborator” si ii multumesc pentru imbratisarea de la final, atat de sincera.

Sofia Irimie, sef birou cercetare. Pe Dna. Jofi am lasat-o la final, pentru ca nu stiu cum s-o descriu. Pentru mine, incepand de sambata, aceasta doamna inseamna Farmec. De 35 de ani e in spatele fiecarui produs, de la concepere pana la lansarea pe piata. “Daca ai un copil, faci tot posibilul sa il duci spre calea cea buna. Produsele Farmec sunt copiii mei.” Asa ne-a spus cand am intrebat-o cum de ste atatea despre produse, inclusiv despre crearea unui brand. Am sentimentul ca am intalnit o legenda si nu cred ca exista cuvinte pentru a descrie un om care pune atata pasiune in ceea ce face.

Ce am invatat? Foarte multe si o sa incerc sa redau aici cateva dintre chestiile pe care mi le-am notat. E foarte putin, totusi, pentru ca au fost nu mai putin de 9 ore de seminar, care au trecut ca vantul si ca gandul.

– Gerovital si Ana Aslan au conceput prima cema antirid din lume; practic, ei au inventat conceptul;

– toate cremele si tratamentele pentru ten se adreseaza tenului sanatos; nu sunt medicamente si nici nu trateaza afectiuni care tin de dermatologie; saloanele cosmetice trateaza si intretin DOAR tenul sanatos;

– PH-ul nu se poate masura in pielea noastra; e doar o valoare tanspusa si calculata in laborator ca fiind optima pentru piele;

– barbatii fac peeling de fiecare data cand se barbieresc;

– diferenta dintre hidratare si nutritie: hidratarea – necesara in timpul zilei, cand tenul e expus prafului, vantului etc; nutritia – in timpul noptii, cant tenul trebuie hranit de substantele active ale cremei;

– ce inseamna produs care nu contine alcool: lipsa alcoolului etilic;

– niciun produs nu este testat pe femeile insarcinate, asa ca nu exista produse-creme recomandate strict pentru ele;

– exista sampoane speciale pentru spalarea zilnica a parului, insa respectivele produse creeaza dependenta prin stimularea secretiei glandelor sebacee;

Sunt convinsa ca sunt multe cele pe care as fi dorit sa le transmit mai departe, dar informatia a fost atat de complexaincat e imposibil de redat. Ceea ce stiu sigur este ca pe site-ul Farmec se gasesc o multitudine de informatii. Dupa analiza tenului meu, mi-a fost recomandata gama Gerovital H3 Evolution, pe care am de gand sa o cumpar chiar zilele astea. Iar dupa ce o voi incerca, voi reveni negresit cu analiza 😀

Iar lucru care mi-a placut cel mai mult la tot seminarul a fost asta: niciuna dintre cele 5 femei nu a incercat sa ne vanda ceva. Au fost foarte clare atunci cand au spus ca nevoile fiecarei persoane sunt unice si ca ele doar ne ajuta sa le identificam.

Farmec, un mare multumesc!


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *