De ce ne plac conturile de companie cand ne plac?

Ieri Chinezu a zis pe Twitter ca ii place foarte tare un cont al unei cafenele (din cate am inteles). Evident, curioasa fiind, am intrat pe contul respectiv sa vad ce zice. Nu mi se parea nimic deosebit, asa ca l-am intrebat pe Cristi de ce ii place, iar el, dupa ce a inteles intrebarea mea, a raspuns: simplitatea.

Unii dintre noi apreciaza simplitatea, altii dinamismul, altii interactiunea, altii le asteapta pe toate trei si multe altele. Altii nu asteapta nimic, refuzand din start sa urmareasca conturi de twitter care apartin unor companii. “Vreau oameni, nu firme, firmele sunt roboti”, imi spunea, nu demult, un amic blogger. Desigur, sunt si companii care inca nu stiu sa foloseasca la maxim utilitatea unui cont de Twitter, insa azi sunt pornita sa va arat conturile de companii care mie imi plac in mod deosebit.

Crocodilu. E, de departe, contul meu preferat de companie (si nu numai al meu, avand in vedere numarul de followeri). Se joaca, ne face sa radem in mijlocul zilelor de munca mai putin bune, ai tot timpul senzatia ca lui Crocodilu’ nu I se intampla nimic rau, niciodata. Desigur, in spatele contului e un om, iar asta ma face sa apreciez si mai mult faptul ca absolute niciodata nu simt decat voie buna din acea parte.

The Practice. Pentru ca stie sa multumeasca, pentru ca simti profesionalismul companiei, pentru ca eu, de exemplu, vad o parte din Monica Jitariuc acolo (e singura pe care o cunosc personal care face parte din companie): suntem seriosi, dar stim sa si radem atunci cand e cazul. E foarte important ca un cont al unei companii care practica si comunicarea sa prezinte nu doar realizari proprii, ci si link-uri de articole utile, din care noi sa avem ce invata, ca doar de aia urmarim contul respectiv.

Lenjeriea Mea. Care a fost Lenjerie Mall, acum un cont re-brand-uit. In mare, contul ofera solutii femeilor care isi doresc sa incerce o lenjerie feminina sexy sau lejera, aducand solutii oricarui tip de personalitate feminine. Ceea ce nu-i  lucru usor, caci intortocheate sunt mintile unei muieri. Ceea ce imi place la Lenjeria Mea este felul in care interactioneaza cu urmaritorii sau cu cei pe care ii urmareste. Da, isi promoveaza mult linkurile proprii si personale, dar asta nu inseamna ca neglijeaza misterul feminin si ne mai ofera noua, cei ce-i urmarim ciripelile, cate o melodie, cate o floare…asa, sa nu ne simtim neglijate.

Cred ca trei conturi sunt suficiente si as vrea sa stiu si de la voi care sunt conturile preferate de companie si, mai ales, de ce. Poate asa ne mai citesc unii si altii si isi dau seama cum sa ne abordeze si ce munca presupune administrarea unui cont de Twitter al unei companii. Ca daca tot dam cu pietre in aia care nu ne plac, macar sa le intindem un deget de ajutor, parol ca nu ne doare :)


8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *