SMS Cluuuj

In timp ce voi cititi aceste randuri, eu sunt in drum spre Clouge (cu Skoda Octavia Tour, care imi place place, creca n-o mai duc inapoi la Porsche Timisoara), pentru ca miercuri se intampla SMSummit cu numarul 2. Numarul 2 acolo, ca intre timp a mai fost un numarul 2, la Timisoara.

Cu un an si ceva in urma scriam ca, atunci cand revista Biz a anuntat primul Social Media Summit la Timisoara, n-am fost foarte incantata. De vina era un fel de patriotism local stupid (da, intre timp mi-am dat seama ca am o greseala de abordare) care ma impiedica sa vad oportunitatile care se vor deschide din faptul ca niste oameni de la Bucuresti au curaj sa dea comunitatilor locale o sansa, sa aduca aici niste oameni care pot sa ne si invete cate ceva.

A fost prima editie de Timisoara, am decis sa merg si la Cluj. Pentru ca-mi placuse SMS-ul nostru si voiam mai mult. Am vrut sa merg si la Iasi, dar era cu 2 zile inainte de plecarea in Redescopera Romania, apoi am vrut si la Sibiu, dar a fost cu o zi inainte de PRbeta.

Editia a doua de Timisoara a fost minunata si cred ca nu gresesc cand spun ca a fost cea mai buna de pana acum. Sa vedem cum o fi la Cluj, in 14 decembrie.

Si acum, cateva “stiati ca” despre SMSummit. Putine, din cele prinse de mine de-a lungul unui an si un pic:

– primul hashtag utilizat pe twitter a fost al editiei pilot, s-a numit #smsummit si a fost singurul de acest fel; s-a intamplat la prima editie, la Timisoara;

– Social Media Summit a fost primul eveniment regional care a adus, la fiecare editie, cate un speaker din comunitatile locale; acum conferinta are cate un panel intreg dedicat fiecarei comunitati din orasul care gazduieste evenimentul;

Danone e partenerul cu cele mai multe prezente, deci acel partener care crede cel mai mult in ceea ce se intampla cu aceasta conferinta;

– e singura conferinta din tara care a dus mai departe socializarea dintre bloggeri, agentii si companii, materializandu-se intr-un eveniment bi-anual numit Social Media Biz Camp.

Si daca va intrebati de ce ma pun iar pe drumuri, sa merg la o conferinta la care toata lumea va spune acelasi lucru ca si in alte parti? Uite de aia.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *