FRR si meciurile Superligii la rugby
|Printre echipele timisorene care scot capul in lume extrem de onorabil se numara si RCM Universitatea de Vest Timisoara, adica echipa de rugby a orasului. Cu rezultate excelente, mai ales in aces sezon (si cu un antrenor celebru, Chester Williams), aceasta echipa s-a vazut nevoita sa accepte un program competitional (la reluarea Superligii, de saptamana aceasta incepand) care parea, la prima vedere, imposibil de urmat, in conditiile in care scopul tuturor (al timisorenilor, al echipei, al Federatiei Romane de Rugby) este sa popularizeze acest sport, sa-l faca cunoscut si iubit.
M-am intrebat si mai tare ce se intampla atunci cand am vazut ca Oana Barbu, directorul de comunicare al echipei, e la fel de revoltata ca si jurnalistul care a scris un articol destul de dur la adresa Federatiei Romane de Rugby, din care citez:
“Echipa timisoreana va primi asadar in Ronat in urmatoarele 3 saptamani celelalte doua ocupante ale podiumului Superligii dupa primele 9 etape din 2012, si anume RCJ Farul respectiv CSM Stiinta Baia Mare, dar de fiecare data miercuri dimineata, ceea ce n-ar fi unicul neajuns in defavoarea repopularizarii rugby-ului in Banat”.
Pentru ca articolul respectiv mi-a parut putin rau intentionat si pentru ca acum cateva luni am avut ocazia sa-l cunosc pe Lucian Lorin, director de comunicare in cadrul Federatiei Romane de Rugby, mi-am permis sa il intreb ce se intampla. Stiu ca e un om sincer si corect, ca a facut foarte multe ca acest sport sa fie tot mai cunoscut la nivel national si mi se parea corect fata de toata lumea ca FRR sa poada adopta o pozitie oficiala fata de aceasta problema.
Iar Lucian, sincer si corect dupa cum v-am spus, a explicat urmatoarele:
„Am incercat sa oferim Nationalei de Rugby 7 posibilitatea de a se pregati pentru doua turnee foarte importante. Cum jucatorii Nationalei 7 sunt aceiasi de la 15, cluburile care au multi jucatori in nationala au vrut sa amane etape. Consultandu-ne, am ajuns la concluzia ca e mai bine sa amanam meciurile din Superliga pana dupa ultimul turneu, care se joaca azi si maine in Portugalia (adica 20, respectiv 21 iulie 2012). Miercuri (25 iulie 2012) se reia Superliga si a fost necesar sa punem in program niste etape intermediare, pentru ca avem un program competitional extrem de incarcat: Superliga, apoi, in toamna, incep meciurile de Cupa Romaniei; pe langa asta, mai avem trei meciuri de test cu nationala si inca 3 meciuri cu selectionata Bucurestiului in Challenge Cup.
In ceea ce priveste orele meciurilor, am incercat sa tinem cont de mai multi factori.
– Sa nu se joace pe caldura
– Sa putem transmite cat mai multe meciuri pe TV si online
– Echipele care joaca in deplasare sa aiba suficient timp sa se intoarca in aceeasi zi acasa, la ore rezonabile (echipele nu au bani de cazari suplimentare si e foarte greu sa joci o data la trei zile daca echipele ajung acasa la 4-5 dimineata, dupa un meci in deplasare)
Decizia de a juca miercurea nu a apartinut FRR-ului, ci Comisiei Tehnice de Seniori, din care fac parte antrenorii echipelor care joaca in Superliga de Rugby a Romaniei.
De asemenea, cluburile puteau sa solicite alte ore de disputare ale meciurilor, pana acestea sa fie facute publice de catre FRR. Timisoara a trimis dupa cinci zile o astfel de solicitare.”
Deci, iata, dracul nu e atat de negru si, asa cum am intuit, FRR-ul are o explicatie perfect valabila pentru programul competitional al Superligii.
Oare nu era mai corect din partea tuturor sa ceara o pozitie oficiala inainte sa arunce cu noroi in singura Federatie sportiva din Romania care incearca din rasputeri sa ajunga la sufletul suporterilor?
Tweet