Aberatiile Romaniei

Iar is un car de nervi. Tara asta devine tot mai nebuna, pe zi ce trece.

Deunazi, ascultam la radio o stire halucinanta: onor statul roman s-a gandit sa monitorizeze cum se folosesc ele, rovignetele. In sensul ca, o sa se faca rovignete electronice si o sa se puna aparate “ca-n germania” pe strazile noastre. Ca io nu le pot zice sosele nici daca m-ar bate cineva cu o lingurita. Adica tu, boule de sofer care platesti rovignete de te doare buzunarul, tre sa fi monitorizat, ca statul n-are bani de umplut gaurile. Dar care are jde miliarde sa dea pe aparatura, ca doar niste comisioane tre sa mance si gura lor.

Aseara, Radu Berceanu zicea ca nu mai avem bani de autostrazi si hai sa chemam investitori straini. Ca el a propus la Bechtel sa faca o magie si sa-i aduca pe altii. Da, ok, de acord. Dar atunci de ce s-au facut niste kilometri pe bani publici? De ce nu s-a ales aceasta solutie acum 15 ani? Da, corect, intre timp au trebuit sa fure niste unii, sa se capatuiasca, daca ar fi venit altii cu banii, n-ar mai fi avut de unde sa fure.

N-avem bani de renovat scoli, licee, gradinite si dracu mai stie ce? Nu, n-avem. Suntem saraci, vai mama noastra. Dam afara profesorii, ca n-avem cum sa-i platim. Dar dam Moldovei 100 de milioane de euro, nerambursabili, sa le consolidam sitemul educational. Ba, va bateti joc de noi? Adica chiar asa, noi stam cu gura deschisa si va asteptam sa faceti pipi?

Nu mai exista rusine. Nu mai exista nici un pic de respect pentru rahatii astia de noi, care tragem sa avem o viata cat de cat buna. Noi astia care folosim drumurile din tara asta pe banii nostri si ne reparam masinile tot pe banii nostri. Care tre sa platim taxa pe ploaie si, azi maine, taxa pe intrarea in bloc. Am ajuns de rasul lumii cu politicienii nostri care nu stiu sa lege doua vorbe si, cand deschid gura, vorbesc despre formatiuni ezoterice care le ingreuneaza lor vorbirea.

Comunistii dracului!


12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *