Absurditate din filme

Ca filmele sunt pline de chestii absurde, o stim cu totii, ca doar scenaristii n-au intotdeauna vreme sa verifice acuratetea scenelor scrise, regizorii sunt mai focusati pe tehnicile de filmare decat pe micile detalii, iar producatorii isi bat capul cum sa scoata mai multi bani si tot asa pana cand micile inadvertente trec de tot felul de taieturi pana ajung in produsul finit.

Pe mine, insa, ma irita la culme o chestie banala, dar pe care o urmaresc, deja, in toate filmele pe care le vizionez: secventele in care doamnele se machiaza si se aranjeaza pentru vreo petrecere. Drept e ca in ultima vreme n-am mai vazut foarte multe asemenea scene pentru ca in filmele de azi, personajele feminine sunt cu arma in mana si bat robotii mai rau decat Terminatorul.

De obicei, scena e asa: doamnele se imbraca frumos, isi aranjeaza parul (de obicei cu niste coafuri super complicate, care n-ar iesi veci pururi stand acasa, singura, in fata oglinzii), apoi isi aplica machiajul. Deci, sa repetam: se imbraca, se coafeaza, se machiaza. Adica exact invers ca in viata reala.

Intr-o seara, pe cand ma pregateam sa ies in oras, am incercat varianta “de film” a pregatirilor. Intai m-am imbracat, apoi m-am pieptanat/facut cu putin ondulator prin par. Rezultatul? In cateva minute, parul care imi cazuse de la manevra de coafat se depusese pe haine. Bun, am continuat cu machiajul. Dat fiind ca deja imi aranjasem parul (implicit si bretonul), am facut mari eforturi sa-mi intind crema pe fata. De fond de ten nu mai zic, era imposibil sa ajung in zona de pe frunte fara sa-mi stric coafura. Apoi am scapat, pe rand: pesula pentru blush si rimelul, acesta din urma ajungand pe rochie, pe care a trebuit s-o schimb, desigur. N-am putut sa nu ma gandesc cum ar fi fost daca in loc de rochie aveam halatul de baie, asa cum faceam pana atunci.

Cum ar veni, in cateva minute am reusit aproape sa-mi distrug o rochie si sa pierd de doua ori mai mult timp decat daca as fi facut operatiunea asta in ordinea normala, asa cum trebuia: sa ma machiez, sa-mi aranjez parul si apoi sa ma imbrac.

Ma, nu ne mai invatati prostii cu filmele, ca de aia dureaza o vesnicie pana ne aranjam sa iesim in oras!


15 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *