Acel moment din an

A sosit acel moment din an in care trebuie sa incep din nou sa fac bagaje. De acum pana spre sfarsitul anului, voi fi pe acasa in pauzele dintre festivaluri, contracte si alte cele asemenea.

Anul asta, TIFF e primul pe lista lunga si frumoasa. Care TIFF 2013 incepe azi (si nici anul asta nu ajung la ceremonia de deschidere, din pacate, desi mi-am dorit foarte tare; nu mi se arata, pur si simplu), cu proiectia in premiera pentru Romania a celui mai recent film semnat Pedro Almodovar: Los Amantes Pasajeros. Imi pare tare rau ca n-ajung sa-l vad, sunt foarte fana de filme facute de Almodovar.

Am facut si o lista de lucruri pe care vreau sa le vad/fac la TIFF 2013 si le scriu aici, sa fie de folos atnci cand oi trage concluziile.

Filmele din competitia TIFF 2013. Pentru ca, din experienta anilor anteriori, stiu ca selectia este foarte riguros facuta si am avut mari surprize frmoase urmarind filme care nu promiteau mare lucru din descriere, titlu sau trailer, dar s-au dovedit a fi foarte bune.

Rocker, pentru ca nu l-am vazut, si scurtmetrajele romanesti, care ma fascineaza de fiecare data. De fapt, eu sunt o mare consumatoare de scurtmetraje, asa ca, probabil, o sa le vad pe toate.

Cat de multe filme din categoria “Fara limita“. Adica acele filme care sunt intortocheata, cu subiecte greu de digerat si care sparg tabu-uri. Doua dintre ele mi-au retinut deja atentia, Solitudes si Simon Killer (am si eu placerile mele vinovate, nu dati cu pietre).

The Tiger Lillies, luni, pe 3 iunie, la hotelul Continental din Cluj. Pentru ca:

Pe langa toate astea, sper foarte tare sa termin niste interviuri pentru Liternet, cu doi dintre actorii prezenti in proiectul “10 pentru film“. Adica busy busy days.

Abia astept. Cluj, ne vedem in doua zile!


No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *