ALB (White Dress Code)

Incepe sa-mi placa tot mai mult ce se intampla in Timisoara culturala, putin mai departe de institutiile deja consacrate (cum ar fi Filarmonica, Opera sau teatrele de stat). Avem galerii de arta, muzee cu tot felul de sali pregatite pentru spectacole, ba chiar si sala de spectacole de la Consiliul Judetean gazduieste cate un eveniment demn de pus in agenda culturala a timisoreanului dornic de iesit din casa, altundeva decat la mall.

Azi va povestesc despre ALB (White Dress Code), un spectacol gandit de Eugen Jebeleanu si Compania 28 (care, in aceasta formula, a participat in 2012 la prestigiosul festival de teatru de la Avignon), cu participarea actritei Ana Ilea (Teatrul National Timisoara), Stefan Huluba (actor invitat de la Bucuresti) si actorul francez Yann Verburgh.

Ce fel de spectacol e ALB (White Dess Code)? Pai e un spectacol in care si cei care asisa sunt invitati sa se alature jocului de pe scena, prin respectarea codului de imbracamnte, la fel de alb precum al actorilor.

alb visuel 1

“Este o intalnire cu publicul in cadrul unui experiment intim, senzorial si chiar tearapeutic. Este o pledoarie pentru umanitate, pentru comunicare reala, intr-o lume a ego-ului exacerbat. Povestea se centreaza pe evolutia unui om de la stadiul de muritor pana la cel de nemuritor. Dora, Kevin si Bill se confrunta cu sentimente de indoiala, de angoasa, ce vor duce spre implinire, spre dragoste pura, spre asumare, constiinta si adevar. Acest proces de cunoastere si autocunoastere depaseste limita realului, largindu-si spatial vital spre noi lumi.”

Eugen Jebeleanu isi prezinta, astfel, primul spectacol regizat de el la Timisoara (a jucat pe scena TNT-ului inca de la 15 ani). A mai regizat el si altele, printre care si un spectacol la Green Hours, in Bucuresti, pe langa cel prezentat anul trecut la Avignon.

Vor fi trei reprezentatii. Prima va fi azi, 14 februarie, la ora 19, la Galeria Calpe de la Bastion, urmatoarele doua vor fi maine si poimaine, 15 si 16 februarie, la libraria “Cartea de nisip”. Biletul costa 25 de lei si cred ca vor fi 25 de lei foarte bine cheltuiti. Daca vreti sa va rezervati un loc (si atentie, sunt doar 40 de locuri disponibile pentru fiecare spectacol), trimiteti un e-mail la 28.contact [at] gmail [punct] com sau sunati la 0733 175 415.

Alb in februarie. Va fi interesant.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *