Poveste cu INTERIOARE – Andries la Timisoara

Pe la inceputul lui iunie, in timp ce eram in vizita scurta la TIFF 2014, ma suna Victor Panfilov, sunetistul si directorul de studio al multor artisti romani, pe care l-am cunoscut cu ocazia organizarii la Timisoara a spectacolului lui Nicu Alifantis.

“Oltea, draga, da’ ce mai faci tu?”, imi zice. Eu asteptam nerabdatoare sa-mi spuna de ce m-a sunat; nu ca nu-i e drag de mine si n-ar putea sa ma sune doar asa, de drag, dar stiu ca e un om tare ocupat.

“Auzi, n-ati vrea voi sa faceti un concert cu Andries la Timisoara?” Am amutit, cu doar o luna inainte de apelul asta, vorbisem cu cineva din Bucuresti, sa aflu care e contactul pentru Alexandru Andries, sa vedem daca putem sa-l aducem pe meleaguri banatene. Nu mai fusese aici de vreo 6 ani. Am stabilit niste detalii preliminare, urmand ca eu, dupa ce ajung inapoi de la Cluj, sa-i scriu artistului si sa vedem cum facem sa ne potrivim programele. Telefon n-avea pentru ca, nu stiu daca stiti, dar, in anul Domnului 2014, Andries n-are telefon.

Peste vreo doua zile, suna telefonul. Eu, in microbuz, inapoi spre Timisoara. Un numar de Bucuresti, telefon fix. Raspund, cu gandul ca o fi vreun furnizor de servicii caruia trebuie sa-i platesc vreo factura.

“Buna ziua, Alexandru Andries la telefon.” Era sa-mi pice telefonul din mana si mi se parea ca visez. “Buna ziua, domnule Andries”, zic, cu glas tremurat, moment in care jumatate de microbuz s-a intors catre mine, cu ochi mari. “Spuneti dumneavoastra”, continua maestrul, “facem concertul ala?”

Am spus “da” cu toata seninatatea din lume, stiind ca e pasul firesc pentru a mai face un concert la Timisoara; daca e sa fie cineva care ar putea urma dupa Nicu Alifantis & MOZAIC Band, ala e Alexandru Andries.

Drept urmare, va invitam la concertul INTERIOARE, sustinut de Alexandru Andries impreuna cu Ioana Mantulescu, Sorin Romanescu si Berti Barbera: pe 24 septembrie, incepand cu ora 20, la Filarmonica Banatul; pretul biletelor e cuprins intre 40 si 60 de lei. Biletele se gasesc pe Eventim sau la partenerii lor, in magazinele Orange, Vodafone si Germanos, la casieria Teatrului National Timisoara sau in librariile Carturesti.

Afis Turneu A2 TIMISOARA

Evenimentul este organizat de PRbeta Agency.

Parteneri: Filarmonica „Banatul”Primaria Municipiului Timisoara, Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeană 2021Autonom Rent a Car.

Parteneri media: 24FUNTIONInform Media, CarturestiEventimTVR Timisoara si Profil Media.


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *