Legenda lui Shep Gordon

Shep Gordon Toata ziua de ieri am vorbit despre documentarul asta: Supermensch. The Legend of Shep Gordon. Prima intrebare pe care o primeam de la ceilalti era asta: dar ce legatura are un documentar cu Comedy Cluj?

Asa cum tot spun, Comedy Cluj nu e un festival ce prezenta comedia clasica. ar fi foarte greu, pentru ca roductii exclusiv amuzante de dragul amuzamentului au incetat de mult sa fie in atentia producatorilor de filme din lumea intreaga. Comedia neagra, dramedia sau documentarele cu subiecte serioase, povestite vesel, sunt productiile cinematografice care intra in numeroasele sectiuni ale festivalului.

Revenind la legenda lui Shep Gordon, documentarul regizat de Mike Myers despre impresarul lui Alice Cooper, Luther Vandross sau Teddy Pendergrass: am vazut unul dintre cele mai umane documentare despre un om teribil de bogat, cu prieteni faimosi si dedicat, dar care se simte extrem de singur acum, dupa o viata dedicata altora. E un documentar sincer, care nu idolatrizeaza un personaj celebru; din contra, il arata cu toate defectele lui, cu spaimele si durerile pe care le are.

Una dintre cele mai faine bucati de documentar este povestea concertului lui Alice Cooper din Londra, primul pe pamant european. Shep Gordon riscase foarte mult cand a inchiriat un stadion cu 10.000 de locuri pentru concert, din care vanduse 50. In disperare de cauza, a avut o idee geniala: a inchiriat un camion pe care a pus doua super postere cu Alice si l-a trimis in Piccadilly Circus, cea mai aglomerata intersectie a Londrei. Acolo, camionul urma sa se opreasca si sa simuleze o pana in mijlocul intersectiei. Atat de multa televiziune a venit sa relateze de la fata locului incat biletele la concert s-au vandut in cateva ore: chipul lui Alice Cooper era peste tot, in toate ziarele, la toate buletinele de stiri.

Povestea lui Shep Gordon e o poveste despre oameni extraordinari si despre cat de simpli suntem, pana la urma. Oricat de multi oameni ar fi avut in jurul lui (si are destui; Shep nu e doar un manager genial, ci si un om cu adevarat preocupat de semenii lui), i-a lipsit intotdeauna familia de care n-a avut parte cu adevarat nici copil fiind, nici ca adult.

Va rog cu tot sufletul meu sa cautati documentarul asta.

Sursa foto

Puteti urmari Comedy Cluj si blog sau pe Facebook.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *