Insemnari despre JazzTM 2014 – ultima zi

FLVN2802 E al naibii de obositor sa stai cu ochii pe cer, o zi intreaga, cautand o raza de lumina, un semn ca norii ar pleca. E si mai obositor sa te bucuri de o rafala de vant, sperand ca n-o sa fie doar o rafala si asta e semnul ca norii pleaca mai departe si te lasa sa-ti faci treaba. Sa-ti inghete mainile si ochii, picioarele sa se “lafaie” in umezeala, sa te uiti spre cei din jurul tau si sa-i vezi la fel de morcoviti ca si tine.

Cand oboseala e mai mare si frustrarea mai apriga, apar artistii, cu zambetul pe buze. “E doar ploaie, totul o sa fie minunat!”, imi spune Henry James Angus, de la The Cat Empire. Rad slab, mai mult ca multumire ca incearca sa ne incurajeze pe toti. “Sa stii ca ploaia nu e decat un pic de umezeala care cade din cer. O sa vezi, o sa fie tare frumos, indiferent ca ploua sau nu.” Incep sa il cred si, in ciuda cerului care se intuneca, eu ma inseninez. La fel se intampla si cu colegii mei, incepem sa radem si sa ne bucuram de ultima zi de festival. Pana la urma, noi suntem acolo, artistii sunt acolo, publicul ii asteapta pe toti cu sufletul la gura.

Si asa a fost. O energie-flux, oameni dansand in ploaie cu indarjire, artisti “rupand” instrumentele, cu totii parca avand un singur scop: sa-i faca in ciuda ploii. Marturisesc umil ca Timisoara m-a indemnat la reverenta, m-a facut sa le multumesc din tot sufletul celor care au ramas la concerte si au dansat in ploaie.

Teo Milea, The Cat Empire si Anoushka Shankar, cei trei aproape-eroi ai ultimei seri de JazzTM, impreuna cu publicul care a dansat pana la epuizare, sunt cei care mi-au lipit pe creier una dintre cele mai frumoase seri ale vietii mele. O seara care s-a transformat in legenda, intr-un festival care e pe drumul cel bun spre un etalon al bunei organizari de festival de oricare ar fi el.

Ma simt privilegiata ca am facut parte din echipa, iar de faptul ca, timp de trei zile, am stat langa cei mai buni artisti de jazz ai momentului, nici nu mai pomenesc. Sunt coplesita de emotii si (e redundant, dar, totusi, o zic), abia astept a treia editie. 3-5 iulie 2015.

Foto: Flavius Neamciuc | JazzTM 2014 (mai multe foto – pe pagina de Facebook a festivalului)

JazzTM este un festival organizat de Primaria Municipiului Timisoara si produs de PLAI.

Parteneri media: Jazz CultureMuzica de VestMixtopia si Observator Cultural.


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *