Antrenarea disciplinei

Disciplinată n-am fost eu niciodată. Poate doar când e vorba de muncă, deși nici acolo nu mă pot lăuda cu o disciplină de invidiat.

În viața personală, numai disciplină nu se poate spune că am avut. De mi-aș putea aplica regulile de la job și după ce se încheie ziua de muncă, poate aș fi un om mai liniștit cu viața proprie. În ultima perioadă, nici o parte din viața mea n-a avut parte de organizare temeinică, așa că m-am gândit că ar fi bine să fac puțină ordine și să-mi testez puțin răbdarea. . Organizarea și disciplina înseamnă, în primul rând, răbdare.

Povestind cu o prietenă care mi-a cerut sfatul despre cum ar putea să slăbească puțin fără să-și dea viața peste cap, mi-am amintit că nici corpul meu nu stă extraordinar la capitolul ăsta. În niciun caz nu-s grasă sau durdulie, dar, fiind o slăbătură cam toată viața mea, tind să devin ușor nervoasă când descopăr celuliltă sau (Doamne feri!) început de colăcei. Sunt femeie, ergo sunt frivolă, n-ai ce să-mi faci. M-am plâns vreo două luni că m-am îngrășat, că vai, că ar trebui să fac ceva, dar n-am făcut nimic cu adevărat util în direcția asta. Până acum vreo 10 zile, când, mânată de un impuls sportiv, mi-am descărcat o aplicație cu exerciții pentru toate grupele de mușchi.

screenshot_20161125-155023

Sigur, mă așteptam să mă țină vreo 2-3 zile, după care să găsesc exact aceleași motive pe care le găsesc ca să nu ajung la sală: n-am timp, sunt obosită, mă doare capul, Netflix a scos un serial nou pe care TREBUIE să-l văd, HBO GO la fel, plec luna asta în deplasări etc. Colac peste pupăză, la fix două zile după ce mi-am descărcat aplicația, m-a lovit o răceală combinată cu bronșită de orice deplasare din pat până în bucătărie presupunea un efort supraomenesc.

En fin, tocmai am terminat a noua zi consecutivă de sport. Da, mi-am făcut, cuminte, exercițiile. Chiar și când mă târam pe jos din cauza răcelii fabuloase. N-am nici cea mai vagă idee cum am reușit și sper să nu „mă deochi” cu rândurile astea.

Altfel, exercițiile sunt cam așa (fac trei programe în paralel, două pentru antrenarea întregului corp – nivel ușor și mediu -, unul pentru abdomen):

screenshot_20161125-154612

screenshot_20161125-154637

E o aplicație bună, care își arată cum să execuți corect niște exerciții și îți pune la dispoziție un plan de antrenament. Nu te bate la cap să-ți faci treaba, nu-ți dă o sută de remindere (decât dacă setezi tu însuți asta, o dată pe zi), dar te ghidează, dacă ai chef și vrei să-ți antrenezi și disciplina, odată cu mușchii.

Ce s-a întâmplat în 9 zile, de când fac exerciții în fecare zi: nimic special. Am slăbit un kilogram, dar un kilogram e puțin. În schimb, blugii intră mai ușor pe mine, așa că, probabil, s-a micșorat circumferința coapsei și a taliei. Nu obișnuiesc să mă măsor/cântăresc/țin evidența schimbărilor, important e că mă simt bine după, chiar dacă în timpul exercițiilor îmi zic: „mâine nu mai fac nimic, mă omoară exercițiile astea”. Cumva, găsesc resurse și a doua zi, și a treia, și a cincea.

Aplicația se numește „30 Days Fitness Challenge” și e disponibilă pentru Android și iOS


No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *