Cand femeile nu stiu ce-i ala respect

Mi se intampla de multe ori sa asist la conversatii in care o femeie (sau mai multe) spune, cu nonsalanta: “Da, stiu ca are pe cineva, dar tre sa am si io o viata, nu?” Asemenea afirmatii ma ingretoseaza de-a dreptul si mi se pare ca e cea mai mare lipsa de respect pentru tine, ca femeie, sa te compromiti intr-o relatie, aventura, ce-o fi aia, in conditiile in care tre sa te ascunzi si sa faci lucrurile nevazute de nimeni.

Sunt uimita sa vad in jurul meu femei “de cariera” care isi agata tintele pe facebook, desi unii ar spune ca sunt naiva, ca lucrurile astea se intampla de cand cu haifaivu’, io numai acum mi-am dat seama? Sunt si mai uimita sa aflu ca femei pe care le credeam integre, ajung sa se dezgoleasca, la propriu, sperand ca astfel isi vor convinge interlocutorii sa isi paraseasca “oficialele” si sa se arunce intr-o relatie torida, alimentata de fantezii netraite. Si te mai miri ca altii iti spun ca esti penibila si ca faci de ras femeile si tot ceea ce considera ele de pret si frumos.

Desigur, refuzul nu le impresioneaza si atunci arunca artileria grea: hai sa fim prieteni, “sa iti arat cat is io de educata, manierata si minunabila”. Arunca o invitatie la cina, specificand, desigur, “daca nu iti creez probleme”, obligand orgoliul masculin sa se revolte si sa spuna: “dar ce, normal ca nu am probleme, in relatia mea se practica increderea.”

Dragelor care executati asa un comportament: invatati sa respectati relatiile celor din jurul vostru. Nu-i vina nimanui ca voi sunteti singure si triste, nu-i vina nimanui ca sunteti niste frustrate care n-au avut parte de o relatie adevarata si frumoasa. Invatati, in primul rand, sa va respectati pe voi si sa nu intrati in trivialitati care nu v-ar aduce decat sila fata de voi si sila din partea altora. Ca, poate, daca la 20 de ani mai faci greseli din care inveti, cand ai aproape 40 nu se mai cheama ca esti tanara si neexperimentata, ci de-a dreptul penibila.

Si sa nu te miri daca radem :)


17 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *